Gündem

Almanya’da Koronavirüs Pandemisi Suçlarına Af Önerisi

Almanya’da koronavirüs pandemisi döneminde alınan bazı tedbirleri ihlal edenlere verilen cezaların affedilmesi önerildi.
09 Nisan 2024
@shutterstock

Almanya’da tartışmaya açılan koronavirüs pandemisi dönemide alınan önlemler ve bu önlemleri ihlal edenlere verilen cezaların affedilmesi önerildi.

Öneriyi hükümet ortaklarından Sosyal Demokrat Parti (SPD) Milletvekili ve pandeminin başladığı ilk dönemde Berlin’e hükümet eden Belediye Başkanı (Eyalet Başbakanı) Michael Müller yaptı.

Meydaya açıklamalarda bulunan Michael Müller, koronavirüs politikalarının hepsinin de yeniden gözden geçirilerek bir muhasebe yapılmasını, bazı alanlarda halktan özür dilenerek bu dönemde uygulanan ihlal cezalarının da affedilmesini istedi.

Korona Politikasının Tümü İçin Değil Kısmen Özür Dilenmeli

Politikaların çok şey öğrettiğini, bu dönemde siyasetin aldığı bu tedbirle pek çok hayatı kurtarıldığını ifade eden Müller, hataların kabul edilmesini, ancak korona politikasının tümü dolayısıyla özür dilenmesinin gerçekçi olmadığını söyledi.

Müller, Berlinde başbakan olduğu dönemde korona önlemlerini ihlal edenlere ceza verilmesini öneren yöneticiler arasında da yer alıyordu.

Korona Affına Destek FDP’den Geldi

Michael Müller’in korona tedbirlerini ihlal cezalarının affı konusunudaki önerisine iktidar ortakların hür demokrat (FDP) Meclis Hukuk Komisyonu üyesi Philipp Hartewig de destek verdi.

Philipp Hartewig, her şeyden önce, hangi düzenlemelerin ve hangi noktada yanlış yapıldığının tespit edilmesini isteyerek, bu alanlarda affın düşünülebileceğini ifade etti.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş