Gündem

Avrupa’da “Buyrun, Ben Müslümanım!” Aksiyonu

Toplumlardaki önyargıların azaltılmasını ve Müslümanlarla doğrudan konuşmayı hedefleyen “Buyrun, Ben Müslümanım!” aksiyonu Almanya ve Fransa'da gerçekleştirildi.
21 Nisan 2024

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) teşkilatı tarafından Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde düzenlenen “Buyrun, Ben Müslümanım!” aksiyonu Almanya ile birlikte Fransa’da gerçekleştirildi.

Doğrudan şehirlerin caddelerinde İslam ve Müslümanlar hakkın bilgi vermeyi böylece İslam ve Müslümanlara karşı önyargıları azaltmayı ve Müslümanlarla doğrudan konuşmayı hedefleyen “Buyrun, ben Müslümanım” aksiyonu Almanya’da çeşitli kentlerde gerçekleşti.

Vatandaşlara Gül Verildi

Fransa’da da Chateaudun Mevlana Camii “Buyrun, ben Müslümanım” aksiyonuna katıldı. Aksiyon esnasında vatandaşlarla sohbet edildi ve gül verildi.

“Buyrun, ben Müslümanım” aksiyonu çerçevesinde kentlerin caddelerinde Müslümanlarla sohbet eden gayrimüslimleri, çeşitli tartışmaların yaşandığı ve Müslümanlara karşı önyargıların arttığı şu günlerde böyle bir aksiyonun gerçekleştirilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Buyrun ben Müslümanım aksiyonu bu hafta Almanya’da da Düsseldorf, Hannover, Hessen ve Rhein-Neckar-Saar’da gerçekleştirildi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş