Ev Alacaklara Teşvik: Çocuk Başına 12 Bin Avro Ödenecek

Ev Alacaklara Teşvik:  Çocuk Başına 12 Bin Avro Ödenecek

Almanya’da inşaat sektörünü canlandırmak ve aileleri konut almaya teşvik etmek amacıyla başlatılan ev satın alacaklara 10 yıl süreyle çocuk başına her yıl 1000 avro ödenmesini öngören yardım, 2021’e kadar devam edecek.

Alihan Alıcı

Almanya’da hükûmetin 2018 yılında inşaat sektörünü canlandırmak ve ailelerin konut almasını kolaylaştırmak amacıyla başlattığı Konut Teşvik Primi sürüyor. Camia’nın derlediği bilgilere göre geçen yıl koalisyon üyelerinin mutabık kaldığı teşvik priminde konut satın alacak olan ailelere çocuk başına 1000 avro ödeme yapılıyor. 10 yıl boyunca yapılacak bu ödemede tek çocuklu aileye toplam 12 bin avro, 2 çocuklu aileye 24 bin avro ve 3 çocuklu bir aileye ise 36 bin avroya kadar ödeme yapılabiliyor. Ödemeler her bir yıl için tek seferde gerçekleştiriliyor.

Konut Teşvİk Prİmİ Her Konut İçİn Geçerlİ

Teşvik 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren geriye dönük olarak ödenirken, 31 Aralık 2020 tarihine kadar satın alınacak konutlar için geçerli olacak. Yardımı almak için konut büyüklüğünün ise önemi yok.

Teşvİkden Yararlanmak İçİn Gelİr Sınırı Ne Kadar?

Konut Teşvik Primi’nden faydalanabilmek için gelirin ise belirlenen miktarın altında olması gerekiyor. Hükûmetin belirlediği şartlara göre çocuğu olmayan çiftlerin yıllık gelirinin 75 bin avroyu geçmemesi gerekiyor. Bu sınır, çocukların 18 yaş altı olması ve aile ile beraber yaşıyor olması durumunda her bir çocuk için 15 bin avro artış gösterebiliyor. Böylelikle teşviki elde etmek için tek çocuklu bir ailenin yıllık gelirinin 90 bin avro, iki çocuklu bir ailenin 105 bin avro ve üç çocuklu bir ailenin yıllık gelirinin ise 120 bin avronun altında olması gerekiyor.

Benzer Haberler