Gündem

Finnentrop’ta IGMG Camiyesine Taşlı Saldırı

Almanya'da İslam Toplumu Millî Görüş'e bağlı Finnentrop Ayasofya Camii ve FINEM Eğitim Merkezi’ne camiye bir grup maskeli saldırgan taşlı saldırıda bulundu. Kaçan saldırganlar ise henüz yakalanamadı. 
23 Ocak 2020

Almanya’nın Finnentrop şehrinde kimliği belirsiz maskeli bir grup, İslam Toplumu Millî Görüş’e (IGMG) bağlı Finnentrop Ayasofya Camii ve FINEM Eğitim Merkezi’ne’ne 11 Ocak’ta taşlı saldırı düzenledi.

Cami yetkilileri tarafından konuyla ilgili yapılan basın açıklamasında “11 Ocak Cumartesi gecesi Saat 00:00 civarında yüzleri maskeli kişiler tarafından saldırı düzenlendi. Cemiyetimize ve biz Müslümanlara yapılan bu çirkin saldırı, bizleri kesinlikle çalışmalarımız’dan alı koyamaz, bizler 34 yıldır finnentrop ve çevresindeki halkına din, dil ve ırk ayırmaksızın hizmet veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz.” denildi.

Saldırı ile ilgili konuşan Finnentrop CamiiAyasofya Cami ve Eğitim Merkezi Başkanı Ramazan Olmaz, “Maalesef çirkin bir saldırıya maruz kaldık. Rus ve Alman komşularımız camimize yapılan saldırının gürültüsüyle uyanıp aynı saatte polise haber vermişler. Biz de geceleyin polisin bildirmesiyle olaydan haberdar olduk. Polis ekipleri bizden kamera görüntülerini istediler. Kamera kayıtlarına göreda görüldüğü gibi, yüzleri maskeli bir kişi saldırı anında çevreyi gözetliyor. Maskeli üç kişinin caminin ön tarafından taşlarla saldırıp dört penceremizi kırarak duvarlara hasar verdikleri görülüyor. Polis, saldırganların 22 saniye içerisinde yaptıkları saldırıda 27 büyük taş fırlattıklarını tespit ettiklerini söyledi.” dedi.

“Camilerin Güvenliği Sağlanmalı”

Saldırının geç saatlerde olması ve camide kimsenin bulunmamasının faciayı önlediğini söyleyen Olmaz, “Eğitim kurumumuzda gündüzleri ve akşam saatlerinde yüzün üstünde öğrenci ders görüyor. Öğrencilerimizin ve cemaatimizin can güvenliğini bu tür planlı saldırılara karşı korumak buradaki güvenlik birimlerinin öncelikli gGörevi olması gerekiyor, bununla beraber, ilgili mercilerin Almanya’daki camilerin güvenliğini sağlama noktasında adım atmalarını bekliyoruz.” diye konuştu.

Ramazan Olmaz, binanın eski bir postane binası olduğunu ve ihaleyle aldıklarını, açılışa belediye başkanı ve bölgedeki kurum temsilcilerinin de katıldığını söyledi. Polisin saldırı ile ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş