Toplum

Ek Çocuk Parası’nda Tavan Ücret Değişti

Almanya’da “Güçlü Aileler Yasası” kapsamında “ek çocuk parasında” yapılan iyileştirme ile düşük gelirli ailelere destek sağlanacak.
07 Şubat 2020
Almanya'da çocuk parası açıklamaları gündemde.

Almanya’da düşük gelirli aileleri güçlendirmek amacıyla Ek Çocuk Parası’nda 1 Temmuz 2019 ve son olarak 1 Ocak 2020 tarihinde tavan ücrette değişikliğe gidildi. Yapılan değişikliklere göre daha önce 1500 avro olarak belirlenen tavan ücret kaldırıldı.  Böylece daha önce yardım hakkı bulunmayanların da 185 avro’ya kadar ek çocuk parası almasının önü açıldı. Bunun hesaplanmasında ise ailenin aylık geliri, konut giderleri, ailenin büyüklüğü ve çocukların yaşı gibi çeşitli faktörler göz önünde bulunduruluyor.

Yeni yasaya göre tavan gelir sınırları iptal edilecek ve daha yüksek gelir için çocuk zammı birden iptal edilmeyip, tedricen azaltılarak tamamen kaldırılacak. Böylece ebevynler tüm ihtiyaçları karşılayana dek maddi destek almaya devam edebilecek.

DAHA ÖNCE EK ÇOCUK PARASI ALAMAYAN AİLELER İÇİN BİR FIRSAT

Çocuk parası zammında yapılan değişiklerle alakalı Camia’ya konuşan IGMG Hukuk Bürosu çalışanlarından Veysel Pountso, şunları ifade etti: “Çocuk parası zammı zaten her zaman vardı, bundan sonra da var olacak bir durum. Fakat bu kanun değişikliği yeni yürürlüğe girdi. O yüzden daha önce çocuk parası zammı alamayan ailelerin bir çoğu artık bu kanun değişikliği ile bu zammı alabilecek.” Pountso ayrıca ailelerin ancak müracaat ettikleri ay itibariyle bu hakka sahip olabileceklerini söylerken, bu konuda acele etmelerini tavsiye etti. 

“Ek Çocuk Parası” Nedir?

Çocuk parası zammı düşük gelirli ailelere yapılan bir destek ödemesi olmakla birlikte çocuk parasına yapılan bir zam gibi işliyor. Geliri tüm ailenin ihtiyacını karşılayamayacak durumda olan ebeveynler çocuk zammından yararlanabiliyor. Çocuk zammı ödemesi ayda çocuk başına 185 avroya kadar çıkabiliyor, her çocuk için ayrı hesaplanıyor ve toplam 6 ay için veriliyor. Birden fazla çocuk söz konusu ise bu meblağlar toplam çocuk zammı olarak toplanıyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş