Türkçe Öğretmenlerinin Almanya’da Yetişmesi Gündemde

Türkçe Öğretmenlerinin  Almanya’da Yetişmesi Gündemde

Berlin Senatosu, okullarda Türkçe dersi verecek öğretmenleri kendisi yetiştirmek istiyor. Hedef, Türkiye’den gönderilen öğretmenlerin yerini doldurmak.

Berlin Eğitim ve Bilim Senatörü Sandra Scheeres, Berlin’de Türkçe öğretmenlerin yetiştirilmesi için girişimlere başladı. Buna göre Berlin Hür Üniversitesi bünyesinde Türkoloji Bölümü’nde Türkçe öğretmen yetiştirilecek. Bölüme yılda kaç öğrencinin alınacağı ise henüz netlik kazanmadı.

“HIZLICA BÖLÜMÜ OLUŞTURMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Berlin Hür Üniversitesi’nin öğretmen yetiştirmeyi kabul ettiğini belirten Berlin Eğitim ve Bilim Senatörlüğü Müsteşarı Steffen Krach, üniversite yönetiminin yakın zamanda geleceğini ve  birlikte hızlıca bölümü oluşturmak için çalışacaklarını dile getirdi. Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nde de bir süredir Türkçe öğretmenleri yetiştiriliyor.

İMAMLARDA DA AYNI KARAR ALINMIŞTI

Almanya, camilerde görev yapacak imamların yetiştirilmesi yönünde de bir süre önce karar almıştı. Berlin hükûmeti, Türkiye’den gelecek imamların Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) camilerinde görev yapmasına karşı çıkıyor. Ankara’nın gönderdiği imamların gelmesini engellemek için de ihtiyaç duyulan din adamlarının Almanya’da yetiştirilmesi çözümü bulundu.