Dünyada 1,7 Milyar İnsan Korona Yüzünden Evlerde Hapis

Dünyada 1,7 Milyar İnsan Korona Yüzünden Evlerde Hapis

Dünya Sağlık Örgütü’nün “pandemi” olarak ilan ettiği koronavirüs salgını, dünya genelinde etkisini sürdürüyor. Salgın nedeni ile yaklaşık 1,7 milyar insan karantinada.

Dünya genelinde 50’den fazla ülkede hükûmetler, vatandaşlarına korona nedeniyle evde durma çağrısında bulundu. Yaklaşık 1,7 milyar insan kısmen ya da tamamen evlerine kapandı.

Dünya genelinde 350 bini aşkın insana bulaşan koronavirüsü, 2020 yılının seyrini âdeta tek başına değiştirmiş durumda. Buna göre dünyamın en kalabalık ikinci ülkesi Hindistan’ın 700 milyonluk kesiminde sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. En az 34 başka ülke ya da bölge de koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağı getirdi. Hükümetlerce alınan bu kararlar yaklaşık 659 milyon insanı daha kapsıyor. Yasağa başvuran ülkeler arasında başta İtalya olmak üzere, Fransa, İtalya, Irak, Arjantin, Ruanda ve ABD’nin Kaliforniya eyaleti bulunuyor.

Nüfusları toplam 228 milyonu bulan Almanya, İngiltere ve bazı ülkeler ise vatandaşlarına evde kalma ve temastan uzak durma çağrısında bulundu.

Dünyada koronavirüs vaka sayısı son olarak 446 bin 789’a, ölü sayısı ise 112 bin 58’e ulaşmıştı.(bb)

Benzer Haberler