Toplum

Almanya’da Ek Çocuk Parasına Başvuru Şartları Korona Nedeniyle Kolaylaştırıldı

Almanya’da hükûmet, ek çocuk parası şartlarını koronavirüs salgını nedeniyle kolaylaştırdı. Artık ailenin altı ay yerine son bir aylık gelirine bakılacak.
25 Mart 2020
@Shutterstock

Alman hükûmeti koronavirüs salgını sonrası alınan önlemler nedeniyle işe gidemeyen, dükkânını açamayan veya çalışma saatleri düşürülen vatandaşları sevindirecek bir karar aldı. Federal Aile Bakanı Franziska Giffey tarafından verilen bilgiye göre geçim sıkıntısı çeken ailelere yardımcı olmak için “Kinderzuschlag” adlı ek çocuk parasının başvuru şartlarına kolaylık getirildi. Yapılacak değişikliğe göre ek çocuk parasına başvuru için 1 Nisan 2020’den itibaren ailenin daha önce olduğu gibi altı ay yerine sadece son bir ayın gelirine bakılacak. Bu durumda ek çocuk parasından çok daha fazla vatandaş yararlanabilecek.

Ocak Ayında Başvuru Şartlar Kolaylaştırılmıştı

Ek Çocuk Parası’nda 1 Temmuz 2019 ve son olarak 1 Ocak 2020 tarihinde tavan ücrette değişikliğe gidilmiş, yapılan değişikliklere göre daha önce 1500 euro olarak belirlenen tavan ücret kaldırılmıştı. Böylece daha önce yardım hakkı bulunmayanların da 185 euroya kadar ek çocuk parası almasının önü açılmıştı.

“Ek Çocuk Parası” Nedir?

Çocuk parası zammı düşük gelirli ailelere yapılan bir destek ödemesi olmakla birlikte çocuk parasına yapılan bir zam gibi işliyor. Geliri tüm ailenin ihtiyacını karşılayamayacak durumda olan ebeveynler çocuk zammından yararlanabiliyor. Çocuk zammı ödemesi ayda çocuk başına 185 euroya kadar çıkabiliyor, her çocuk için ayrı hesaplanıyor ve toplam 6 ay için veriliyor. Birden fazla çocuk söz konusu ise bu meblağlar toplam çocuk zammı olarak toplanıyor.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş