Yazarlar

Kardeşlerimizin Daha Çok Yardımımıza İhtiyacı Var!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketinin boyutları, ne kadar büyük bir dayanışma ortaya koymamız gerektiğini de bize açık bir şekilde gösterdi.
15 Şubat 2023

Türkiye ve Suriye elim bir deprem felaketiyle karşı karşıya. 10 ilimiz ve Suriye’nin kuzey bölümü, son asırda karşı karşıya kalınan en büyük afetle feci bir yıkıma uğradı. Milyonları yasa boğan bu felaket çok geniş bir alana yayılmış durumda. Milyonlarca kardeşimiz depremden akıl almaz bir boyutta etkilendi.

Bu felaketin boyutları, ne kadar büyük bir dayanışma ortaya koymamız gerektiğini de bize açık bir şekilde gösterdi. On binlerce insanın hayatını kaybettiği, yüz binlercesinin yaralandığı, pek çok ailenin yok olduğu, yetim ve öksüz çocuklarımızın kalbimizi titrettiği depremin acılarını birlikte sarabilmek için hepimiz teyakkuzdayız.

Depremin ilk anlarından itibaren yüzlerce gönüllümüz, doktor ve kurtarma ekiplerimiz ile birlikte afet bölgelerinde bu büyük felaketle karşı karşıya kalan kardeşlerimizin yardımına koştuk. Teşkilatımızın her aşamasında benzeri olmayan bir dayanışmaya şahit olduk: Yüzbinlere ulaşan bağışçılarımız deprem bölgesinde dermansız kalan kardeşlerimize nefes oldu. Arama kurtarma ekiplerimiz gece gündüz enkaz altındaki kardeşlerimizi gün yüzüne çıkartmak için cansiperane bir şekilde çalıştı. Gönüllü doktorlarımız sağlık hizmetlerini depremzedelere ulaştırmak için günlerce sahadaydı. Mobil fırınımız, kliniğimiz, tırlar dolusu yardımımız köy köy gezerek kardeşlerimize ulaştırıldı.

Afet bölgesindeki bu yardımlar, siz cemaatimizin desteği ve himmetiyle oluştu. Avustralya’dan Amerika’ya kadar teşkilatımızın ortaya koyduğu angajman, bu afet karşısındaki tek tesellimizdir. Eğitim merkezlerimizde eğitim alan ufacık öğrencilerimiz bile kumbaralarında biriktirdikleri paraları afet bölgesine bağışladılar.

Afetin haberini ilk aldığı andan itibaren tüm yüreğiyle, “Ben de kardeşlerimin yanındayım!” diyen bütün cemaatimize, telefonlarımızı kilitleyerek “Beni oraya gönderin, gerekirse tırnaklarımla enkazı kazar kardeşlerimin imdadına koşarım.” diyen binlerce kardeşimizden, iş insanımıza, yaşadığımız ülkelerdeki komşularımıza değin herkese yürekten teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun! Bu korkunç afetin karşısında bize bu güzel dayanışmayı nasip ettiği için Allah Teâlâ’ya hamdü senalar olsun!

Görevimiz henüz bitmiş değil. İslam Toplumu Millî Görüş Teşkilatları ve Hasene Uluslararası İnsani Yardım Derneğimiz  olarak bölgedeki insanlarımıza orta ve uzun vadede derman olacak çalışmalar daha yeni başlıyor.

Depremde hayatını kaybedenlere Cenâb-ı Hak’tan rahmet diliyor, bu dayanılmaz acının acilen son bulmasını niyaz ediyoruz. Yaralılarımızın bir an önce sağlıklarına kavuşmaları en büyük temennimiz. Depremzede kardeşlerimiz için bağış toplamaya devam edeceğiz. Şimdi dayanışma ve dua vaktidir. Bu zor günlerde Allah rızası için ortaya koyduğumuz dayanışma ve çaba, bizim en büyük imtihanımızdır. Bu imtihandan Rabbimizin rızasını kazanarak çıkmak için canla başla çalışmalı, bu afetin etkilerini en aza indirmek için kardeşlerimizin yanında olmalıyız.

 

Pin It on Pinterest

Paylaş