Yazarlar

Kim Ne Yaparsa Yapsın, Kimse Kur’an’ın Nurunu Söndüremez

Kur’ân-ı Kerîm'in yakılmasını şiddetle kınıyorum. Kur’an yaklaşık 2 milyar Müslümanın kutsal kitabıdır. Ona saygısız davranış bir eleştiri ifadesi değildir.
03 Şubat 2023

Üç-beş kendisini bilmez adam, eline Kur’ân-ı Kerîm almış, sokak ortasında yakarak, tüm Müslümanlara hakaret ediyor, aşağılıyor. Birde bunu polis korumasında yapıyor. Biz Müslümanlar olarak bütün bu yapılanların Müslümanları tahrik etmek, sonra da toplumsal hayattan dışlamak amaçlı yapıldığını biliyoruz. Bilsinler ki, biz bu oyunlara Müslümanca vakarımızı takınarak gelmeyeceğiz, hatta aldırmayacağız da. Elbette ki, bu tahrikleri kınayacağız, ona göre tepkimizi de ortaya koyacağız. Fakat bizler hiçbir zaman İslami vakarımızdan taviz vermeyeceğiz. Onurumuzu, onursuzların rezil eylemleriyle kirlettirmeyeceğiz.

Biz öylesine kuvvetli bir inanca sahibiz ki, kim ne yaparsa yapsın, nasıl rezil eylemlerde bulunursa bulunsun, bizi Kur’ân-ı Kerîm’in nurlu yol göstericiliğinden uzak tutamayacaktır. Bizzat Rabbimizin ifadesiyle onlar her ne kadar “Ağızları ile Allah’ın nurunu söndürmek” isterlerse istesinler, yaptıkları soytarılık gösterisinin ötesine geçemeyecektir. Bu böyle bilinsin.

İsveç | 2 Şubat 2023 İsveç’te Kur’an-ı Kerim’e Yönelik Saldırılar Sürüyor 2 Şubat 2023

Bu arada, İsrail’de yeni hükûmetin kurulması ile artan şiddetin daha da yayılmasından endişe duyuyoruz. İsrail’in yeni hükûmetinin önce tahrikli amaçlı Mescid-i Aksa baskını, ardından Filistin’de işgal altında tuttukları Cenin mülteci kampında Filistinlileri öldürmesi, buna mukabil de bir Filistinlinin yine İsrail’in işgali altındaki bir bölgede Sinagoga saldırarak 8 İsrailliyi öldürmesi şiddetin tırmanacağının işaretleridir. Bunun içindir ki, bölgedeki krizin derinleşmesinden büyük endişe duyuyor, her iki tarafı da sağduyuya davet ediyoruz.

Gazetemizin baskıya hazırlandığı sırada da Pakistan’da bir camiinin bombalandığını ve en az 32 Müslüman’ın hayatını kaybettiği haberini de üzülerek aldık. Her ne kadar olayı üstlenen bir örgüt henüz ortaya çıkmasa da bu tür eylemlerin terör örgütleri tarafından yapıldığı bilinmektedir. Hep şunu söylemişizdir: Her kim, her ne adına ve hangi dava adına olursa olsun, insanları öldürmeyi bir yol, bir araç olarak kullanıyorsa, o kimseler hepimize ortak düşmandır. O masumları öldürenler bir gün aynı şeyi diğer masumlara karşı da yapmaktan zerre kadar tereddüt duymayacaklardır. Bu bakımdan da ister mabet saldırıları olsun ister kutsala hakaret eylemleri olsun, türü ve şekli ne olursa olsun insanlık dışı yapılan büyük küçük her türlü eylemin karşısında yer almak insanlık vazifesidir.

Otizmlilerin Umre Sevinci

IGMG Hac Umre ve Seyahat İşleri Başkanlığımız organizesinde otizmliler için bir umre programı düzenlendi. Üç aylarda bulunduğumuz bu özel günlerde tamamen onların ihtiyaçlarına uygun şekilde düzenlenmiş bu kalplere dokunan çalışmada emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

Pin It on Pinterest

Paylaş