Gündem

Hasene Mobil Kliniği Kahramanmaraş’ta Hizmete Başladı

Bosna-Hersekte sürekli hizmet veren ardından IGMG ve Hasene Balkanlar Bölgesi Mobil Kliniği Kahramanmaraş’ta hizmete başladı. Hasene Mobil Kliniği köylere de sağlık ekipleri gönderecek.
13 Şubat 2023

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) ve Hasene Balkanlar Bölge tarafından Bosna-Hersekte hizmet veren Mobil Klinik deprem bölgende hizmete başladı. Gerekli resmî işlemlerin tamamlanmasından sonra Bosna’dan yola çıkan Mobil Klinik Kahramanmaraş’ta görev yapıyor.

Kahramanmaraş Onikişubat Belediye binası önünde konuşlanan mobil klinikte şu anda 14’ü hekim toplam 25 sağlık görevlisi hizmet veriyor. Doktorlar ve diğer sağlık görevlileri sürekli görevi yeni gelen ekiplere devrediyor. Mobil klinik sağlık ekibinde dahiliye ve kadın doğum uzmanları ile cerrahlar bulunuyor.

Mobil klinikte hizmet veren Dr. Hasan Basri Ergün, “Sizin yardımlarınızla birlikte mobil kliniğimiz âdeta hastane fonksiyonu görüyor.” dedi.

Almanya’dan mobil klinikte görev yapmak üzere giden Dr. Caner Curuk da, “Burada her türlü hastamıza tedavi uygulanabiliyor. Dahiliye, cerrahi, çocuk bölümümüz kurulmuştur. Ayrıca üç ayrı mobil araç ile çevredeki köylere de hizmet sunuyoruz.” dedi.

Avrupa’dan Doktorlar da Hizmet Yapıyor

Hasene Mobil Kliniği’nde görev yapan uzman doktorlarla münavebeli olarak hizmet veriyor. Almanya, Belçika, Avusturya gibi ülkelerden giden ve alanlarında uzman olan doktorlar, organizasyonun ihtiyacına görevlendiriliyor.

Doktorların birinci grubu Perşembe günü Almanya’dan hareket etti. Heyette 2 doktor ve 2 hemşire yer alırken Cuma günü de Türkiye’den 4 uzman doktor mobil klinikte hizmete başladı. Düsseldorf , Ruhr A, Köln, Hessen, Münih ve Avusturya Arlberg bölgelerinden uzman doktorlarla hemşireler göreve gitti.
Hafta içinde ise Belçika, Frankfurt, Köln ve Rhein-Saar Neckar Bölgesinden 5 doktor ile birlikte hemşire, ebe ve çocuk doğum uzmanları göreve gidecek.

3 Araçla Köylerde Mobil Hizmet Verilecek

Hasene Mobil Kliniği ayrıca, küçük araçlarla köylerde hizmet vermeye başlayacak. Şu anda 3 ayrı araç köy ve diğer kırsal alanlarda hizmet vermek için harekete geçmiş bulunuyor.

400 Kiloluk İlaç Götürüldü

Düsseldorf’tan Dahiliye ve Göğüs Hastalıkları uzmanı Doktor Mustafa Karataş’ın gayretleriyle bölgedeki hastane, klinik ve muayenehanelerden adrenalin, aspirin, ağrı kesici, ateş düşürücü, yara merhemi, tansiyon düşürücü ve kalp ilaçları temin edildi. İlaçlar, Dr. Mustafa Karataş ve beraberindeki heyetle mobil kliniğe ulaştırıldı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş