ALMANYA
Gündem

Almanya’da Federal Meclis Yeni Korona Yardımlarını Onayladı

Almanya'da şubat ayında alınan yeni korona yardımları ile ilgili kararlar, Federal Meclis'te onaylandı. 
27 Şubat 2021
@shutterstock

Almanya’da Hristiyan Birlik Partileri ve Sosyal Demokrat Parti’den oluşan koalisyon hükûmetinin şubat ayında açıkladığı yeni ekonomik destek paketi Federal Meclis tarafından onaylandı. Yaklaşık 7,5 milyon destek paketine göre, ailelere çocuk başına ve sosyal yardım alanlara kişi başına 150 Euro yardım yapılacak.

Ekonomik Destek Paketi

Ekonomik Destek Paketi, pandemi kısıtlamalarından olumsuz etkilenen işletme sahiplerine finansal destek öngörüyor. Buna göre kafe ve restoranlar için hâlihazırda devam eden Katma Değer Vergisi’nin yüzde 19’dan yüzde 7’ye düşürülmesi uygulaması bu yıl sonuna kadar uzatılacak. Salgından en çok etkilenen sektörler arasında olan kültür ve sanat sektörüne de destek için 1 milyar Euro bütçe ayrıldı. Buna göre bu alanda faaliyet gösteren kişi ve şirketlere destek sağlanacak.

Hedef Ekonominin tekrardan hareketlenmesi

Koalisyon hükûmeti, bu destek paketi ile vatandaşların pandemi döneminde alışılmışın dışında oluşan masrafların (maske ve hızlı test) karşılanması noktasında yardımcı olmasını hedefliyor. Ayrıca vatandaşların alışveriş alışkanlığını tekrar kazanması ve bu şekilde ekonominin de tekrardan hareketlenmesi amaçlanıyor.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş