Gündem

Virüs En Çok Yaşlı Bakımevlerini Vurdu

Koronavirüs salgınının yoğunlaştığı Avrupa ülkeleri ile Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşlıların kaldığı bakım ve huzurevlerinde gerekli önlemler alınmıyor.
11 Nisan 2020

Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı gün geçtikçe artarken, Avrupa ve ile Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşlı bakımevlerine verilen sağlık hizmetleri azaltıldı. Bu yüzden de yaşlı bakımevleri ile huzurevlerinde toplu ölüm denilebilecek vakalara rastlanıyor. Çoğu ülkede bu şekilde ölenler istatistiklere dahi alınmıyor.

ÖNCE İSPANYADA GÜNDEME GELMİŞTİ

Virüsün İspanya’da can almaya başlamasının ardından bazı huzurevlerinin görevli ve hizmetlileri tarafından terkedilemsi sonucu çok sayıda ölüm vakalarına rastlandığı haberleri sonrasında aynı haberler Fransa’dan da geldi. Fransa’da yaşlı bakımevlerinde koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bini geçti. Ancak bu sayının daha yüksek olduğu tahmin ediliyor.

Grand Est Bölgesinde Nisan ayının ilk haftasında 570 yaşlının bakımevlerinde korona sebebiyle öldüğü tesbit edildi. Ancak, ölümler hastanede olmadığı için istatistiklerde yer almadı.

Almanya’da da huzurevlerinde ölenlerin sayısı yükseldi. Evlerinde ölen yaşlıların da çok sayıda olduğu belirtilirken, koronavirüs sebebiyle öldüğü halde, laboratuvar testleri yapılmadığı için bu yaşlılar istatistiklere kaydedilmiyor. Almanya’da yaklaşık 800 bin yaşlının huzur ve bakımevlerinde kaldığı tahmin ediliyor

Durum Amerika Birleşik Devletleri’nde farklı değil. Ülkedeki 36 eyalet yaklaşık 2500 bakımevinde yoğun bir koronavirüs artışı olduğunu bildirirken, ölümlerin sayısının da oldukça yüksek olduğunu bildirdi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş