Nürberg’de Toplumun Görünmeyen Kahramanlarından Esnafı Ziyaret

İslam Toplumu Millî Görüş Kuzey Bavyera Bölge Başkanı İsmail Satır, Nürnberg’te gıda ihtiyaçlarını karşılayan, gıda toptancıları ile, taksi, büfe ve lokanta esnafını ziyaret ederek teşekkür etti.

Murat Kudat

IGMG Kuzey Bavyera Bölge Başkanı İsmail Satır, sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen, gıda ihtiyacını karşılamak için iş başı yapan gıda toptancıları ve lokantacılarla taksicilere teşekkür etti. Satır, ziyaret ettiği esnafa “Sizler de toplumun görünmeyen kahramanlarısınız. Her birinize gönülden teşekkür ediyorum. İyi ki, varsınız.” dedi.

IGMG Kuzey Bavyera Bölge Başkanı İsmail Satır

BİZ DE EVİMİDE KALMAK İSTERİZ

Aladin Grill lokantasının sahibi Furkan ve Mahmut Kudat destek ziyareti dolayısıyla son derece menün kaldıklarını söylerken, “Kendimiz ve ailemiz açısından riskli olduğumuzu bilmemize rağmen gelip çalışıyoruz. Biz de bu günlerde evde kalmak isteriz.” dedi. Furkan ve Mahmut Kudat, işyerlerini açık tutarak, müşterilerin ve toplumun normal zamanlarda kendilerine verdiği desteğe karşılık bu zor zamanlarda kendilerinin topluma destek olmaya çalıştığını ifade ettiler.

Mevlâna restauranın sahibi Ahmet Can da, sağlıkla ilgili doktorlar, hemşireler ve eczacılar gibi tüm sağlık ekiplerinin çok büyük özveriyle çalıştıklarını ancak, kendilerinin de bu şekilde hizmete devam ettiklerini söyledi.

Risk altında olsalar da taksici esnafı da çalışmaya devam ediyor. Taksici Kenan Özçelik de, yaptıkları hizmetin takdir edilmesi sebebiyle memnun olduklarını, fakat, hizmete olanca riske rağmen ettiklerini söyledi. Özçelik şunları ifade etti “Canımızı dişimize takip çalışıyoruz Bazı müşterilerimizi arka koltuğa oturmaları için ikna etmeye çalışıyoruz. Taksi içinde 1,5 metre uygulaması imkansız. Arabamıza binen müşteriden sonra acaba virüs kaptık mı diyerek günlerimizi geçirmiş oluyoruz. İsmail Satır’a desteği için teşekkür ediyoruz. ”

Ziyaret sonrasında, esnafın bu sıkıntılı günlerde işyerlerini açmasını önemli bir fedakârlık olarak değerlendiren IGMG Kuzey Bavyera Bölge Başkanı İsmail Satır, bu sıkıntılı dönemde iş yerini açmanın o kadar kolay olmadığını belirtti ve esnafın da kendisine düşen fedakarlıkları yaptığını söyledi.

Çeşme restoranın sahibi Yetkin Koç.

Kuzey Bavyera Bölge Başkanı İsmail Satır ayrıca, Çeşme Restaurant’da Yetkin Koç ve Za-Ra Market’te Mustafa Selvi ile Satır Grosshandel’da Samet Satır’ı ziyaret etti.