Dortmund Anadolu Camii İhtiyaç Sahiplerine İftar Yemeği Götürüyor!

İftar yemekleri, evden dışarı çıkamayanlar için evlere özel servisle gönderiliyor. Dortmund Anadolu Camiinde hazırlanan iftar paketlerini, imkanı olanlar kendileri gelip alıyor.

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Ruhr-A Bölgesi’ne bağlı Dortmund Anadolu Camii Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahiplerine iftarlık yemek götürüyor.

Sosyal sorumluluk çalışmaları çerçevesinde yapılan Ramazan Kumanya Kampanyasına katılım her geçen gün daha da artıyor. Ramazan ayı başından beri yürütülen iftar kumanyası hizmeti hakkında bilgi veren Dortmund Anadolu Camii Başkanı Şeref Çelik, “Salgın sebebiyle, camimizde toplu iftarlar veremeyince, idarecilerimizle iftarları evlere götürme kararı aldık. 4 gündür çok duygulu anlar yaşadık.” dedi.

Şeref Çelik, iftar kumanyası kampanyasının öncelikle, yalnız yaşayan yaşlılar, hasta ve kendi ihtiyaçlarını göremeyecek kişilerle salgın sebebiyle dışarıya çıkamayacaklara yönelik uygulandığını da söyledi.

“DAHA YENİ BAŞLADIK”

Buna rağmen iftar kumanyası kampanyasından, ayrıca, Dortmund’daki öğrenciler, Dortmund ve çevresinde park yapmak zorunda kalan TIR şoförleri, veya ihtiyacı olan herkes yararlanabiliyor.

Cami Başkanı Şeref Çelik, “Camimize gelebilecek olanlar, özellikle gençler iftar paketlerini camimizden alıyor. Yaşlı, kendi ihtiyacını göremeyecek olanlarla, dışarı çıkamayanlara ise biz kendimiz götürüyoruz.” dedi. Çelik ayrıca, iftar kumanyası kampanyasına daha yeni başladıklarını, her geçen gün hem desteğin hem de hizmet verilenlerin sayısının arttığını söyledi.

Kadınlar Gençlik Teşkilatı’nın destekleri ile yürütülen iftar kumanyası paketleri camide hazırlanıyor ve paketleniyor. Yemeklerin hazırlanması için özel aşçı istihdam ediliyor.

ÜÇ YILDAN BERİ DEVAM EDİYORDU

Dortmund Anadolu Camii’nin evlere götürülen iftar paketi kampanyası aslında üç yıl önce başlamış bulunuyor. Ancak, o zamanlar sayı oldukça azdı. Ramazan ayının ilk günlerinde 25 eve özel servis yapılıyor. Camiye gelecek paketlerini alanların sayısı ise 75’i geçmiş durumda.

Şeref Çelik, yiyeceği bitmiş, yalnız yaşayan, dışarı çıkamayan ailesinden de fazla ziyaretçisi olmayan yaşlı bir hanımefendiyi ziyaret etmelerinden sonra, bu çalışmayı daha çok önemsediklerini söyledi.

 

Kampanyaya Katılanların Sayısı Artıyor

Camii üyelerinin yanı sıra, kampanyaya katılım sayısı da her gün artıyor. Özellikle bu salgın döneminde insanların daha da hassaslaştığını ve sosyal dayanışma önem verdiklerini söyleyen başkan Şeref Çelik, evlere yemek servisi hizmetlerini imkanları dahilinde ramazan ayı sonrasında da devam ettireceklerini bildirdi.

Yaklaşık 250 üyesi bulunan Dortmund Anadolu Camii, 1986 yılından beri Scheffelstraße’de hizmet veriyor.

Benzer Haberler