Gündem

Uzmanlar Virüs Korkusuyla Dezenfeksiyon Ürünü Kullanımına Karşı Uyarıyor

Uzmanlar, gereksiz dezenfeksiyonun sağlık açısından tehlikeli olabileceğinde dikkat çekiyor.
28 Nisan 2020

Koronavirüs salgını sebebiyle yaygın bir şekilde kullanılan dezenfeksiyon ürünlerinin kullanımında çok dikkat edilmesi gerektiğine dair uyarılar artmaya başladı.

Başta, Almanya’da öncelikle salgın hastalıkların önlenmesi üzerine çalışmalar yapan Robert Koch Enstitüsü olmak üzere çeşitli sağlık ve çevre kurumları dezenfektan kullanımının bazen zararlı olabileceğini gündeme getirdi.

Son olarak Hamburg Çevre Enstitüsü, yayınladığı bir basın bildirisinde, dezenfektanların ihtiva ettiği çeşitli maddelerin kanser ve alerji yapıcı, kara ve akciğerlerle sinirlere zarar verebileceğini bildirdi.

DİKKATLI OLUNURSA SIRADAN EL TEMİZLİĞİ YETİYOR

Robert Koch Enstitüsü, özellikle hastanelerle, koronavirüs hastalarının tedavi edildiği sağlık kurumlarındaki dezenfeksiyonların çok önemli olduğunu bildirdi. Ancak buna karşılık Hamburg Çevre Enstitüsü, evlerde yoğun bir dezenfeksiyon yapılmasının uygun olmadığını, düzenli bir şekilde, mevcut el sabunları ile ellerin yıkanmasının ev ahalisi için yeterli olduğunu duyurdu. Buna rağmen, evde, hapşırma ve kucaklaşma gibi davranışlarla virüsün kolayca yayılma imkanı bulduğu, bunun için hapşırırken mutlaka ağzın kolla kapatılması gerektiği ifade edildi.

Hamburg Çevre Enstitüsü dezenfeksiyon ürünlerinde kullanılan, izoporopanol, aldehit ve ketonlar ile çeşitli kimyasal ve kokuların ciddi sağlık sorunları oluşturduğuna dikkat çekti. Enstitü, Dezenfeksiyon sebebiyle ellerde oluşan çatlakların yağlı kremlerle tedavisinin de virüs için uygun bir ortam oluşturduğu uyarısında bulundu.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş