Dünya

İngiltere’de Kanser Alarmı: 18 Bin Kişi Ölebilir

Sağlık hizmetlerinin koronavirüs hastaları ile mücadele eden İngiltere’de şimdi de kanser hastalarına hizmet verilememesinden endişe ediliyor.
01 Mayıs 2020

Koronavirüs salgını kaosundan henüz kurtulamayan İngiltere’de bu sefer de kanser korkusu baş gösterdi. Ülkede binlerce kanser hastasının tedavileri tam olarak yapılamıyor.

Sağlık sistemi çöken İngiltere’de şimdilik sadece koronavirüs bulaşan hastalar tedavi ediliyor. Çok acil olmayan diğer sağlık hizmetlerinin askıya alınması üzerine uzmanlar, ihmal edilen kanser hastalarının durumundan endişe ediliyor.

Yaklaşık 18 bin kanser hastasının hayatını kaybedebileceğinden endişe edilen ülkede, yeni teşhis edilen 6 bin 270 kanser hastasının tedavisine başlanamayacağı iddia ediliyor.

Araştırmacılar, bazı ölümlerin kanserli kişilerin koronavirüse yakalanması sonucu gerçekleşeceğini, bazılarının ise tanı konulmakta geç kalınması veya kemoterapi gibi geciken tedaviler sonucu yaşanacağını öngörüyor.

TAVSİYELER TERS UYGULANIYOR

Rutherford Kanser Merkezleri (Rutherford Cancer Centres) yöneticisi Prof. Dr. Karol Sikora, İngiliz gazetelerine yaptığı açıklamada, Ulusal Sağlık Hizmetleri’nin (National Helath Services: NHS) hastane ve diğer sağlık hizmetleri veren merkezlere yaptığı tavsiye kararlarının oldukça yerinde olduğunu, ancak, kanser ile ilgili tavsiyesinin hastaneler tarafından yanlış uygulandığını açıkladı

Acil olmayan sağlık hizmetlerinin verilmemesini tavsiye eden NHS buna kanser hastalarını da eklemişti. Prof. Dr. Karol Sikora bu tavsiyeye uyan sağlık kuruluşları ile hastanelerin birinci ve ikinci derecede kimyasal terapi gören kanser hastalarını da buna eklendiğini söyledi.

Prof. Dr. Karol Sikora kanser hastaları gibi kalp hastalarının da koronavirüs salgını ile mücadeleden dolayı tedavi alamadığını bildirdi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş