Gündem

Müslüman Kadınlar Maske Destek Projesine Katıldı

Rhein-Saar-Neckar Bölgesindeki cemiyetler, hastane, bakımevleri, itfaiye ve polisin kullanımı için maske dikip dağıtımını yaptı.
Mehmet Çalay, İlknur Küçük
01 Mayıs 2020

İslam Toplumu Millî Görüş  Rhein-Saar-Neckar Bölgesi, IGMG Kadınlar Teşkilatı ile İslami manevi rehberlik ve sosyal hizmet derneği Fudul’un başlattığı “Maske Dikelim Destek Olalım” projesine katılarak şimdiye dek 3 bin civarında maskeyi çeşitli kurumlara teslim etti.

Korona salgını sebebiyle çalıştıkları ortamda maske takma zorunluluğu olan kimselerin iş ortamlarının daha güvenli hâle getirilmesine katkı sağlamayı ve teşekkür etmeyi hedefleyen proje ile bölgedeki pek çok hastane, klinik, itfaiye, polis ve eczane ziyaret edildi. Maskeler ziyaret esnasında teslim edildi.

Evlerde dikilen maskeler teslim edilirken, bu zor zamanda çalışmalarını sürdürenlere teşekkür edildi.

Bölgeye bağlı şube cemiyetlerin katılımı ile gerçekleştirilen aksiyon hakkında bilgi veren IGMG RNS Bölge Kadınlar Teşkilatı Kurumsal İletişim Başkanı Selma Emekçi, “Maskelerin zorunlu olduğu bu günlerde gittiğimiz her kurumda parlayan gözlerle karşılandık. Müslümanların böyle hayırlı ve topluma faydalı bir işe el attıklarını gören kurum çalışanları çok mutlu oldular. Bilhassa müslüman kadınların hiç bir karşılık beklemeden bunca maskeyi gönüllü olarak dikmelerini takdir ile karşıladılar. 11 camimizde kadınlar bu çalışmayı destekledi, şimdiye dek 120 kuruma maske ulaştırdık.” dedi.

“SELAM OLSUN  MÜSLÜMANLARA”

Rhein Neckar Saar Bölgesi Kadınlar Teşkilatı Ludwigshafen Kliniği başhekimi ve çalışanlarına Bölge Başkanı Şerif Aslan’ın da katıldığı bir ziyaret de gerçekleştirerek kliniğe 165 tane maske hediye etti. Başhekim ve ekibi minnettar olduklarını ifade ederek Müslümanların simgesi olan bir selam göstergesinde bulundular, ellerini kalplerine koyarak “Selam olsun Müslümanlara” dediler.

“TAM DA ZAMANINDA GELDİNİZ!”

Maskelerin teslim edildiği yerler arasında Diakonie’de bulunuyor.  Diakonie temsilcisi aksiyonla ilgili Camia mikrofonlarına şunları söyledi: “Bugün beni ziyaret etmiş olmanız bana gerçekten bir sürpriz oldu. Burada olduğunuz için çok mutluyum. Kendi el emeğiniz olan bu maskelerden dolayı hepimiz çok mutlu olduk. Bu çok iyi ve tam da doğru zamanda gerçekleşmiş bir fikir. Çalışanlarımdan kimlerin maskeye ihtiyacı olduğunu gösteren bir liste aldım. Bu maskeleri iş amaçlı olarak kullanabileceğimiz gibi günlük hayatımızda da kullanabileceğiz. Çünkü maske kullanımının günlük hayatta da mecbur hâle geleceğini düşünüyoruz. Tam da zamanında geldi. Yürekten teşekkür ediyoruz.”

Aksiyon çerçevesinde bazı kliniklere dağıtılan maske sayısı şöyle oldu: Saarbrücken Kliniği: 40 Maske, AWO (Yaşlı Bakım Evi) Saarland: 85 Maske, Niethammer Völklingen Hastanesi: 51 Maske, Püttlingen SHG  Völklingen Kliniği: 47 Maske

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş