Gündem

Hessen Eyaleti Adalet Bakanı: Çocuklar Oruç Tutamaz!

Almanya’nın Hessen Eyaleti Adalet Bakanı Eva Kühne-Hörmann, çocuklarına oruç tutturan Müslüman velileri ceza ile tehdit etti.
06 Mayıs 2020
Hessen Adalet Bakanı Eva Kühne-Hörmann @CDU-Fraktion Hessen

Almanya’nın Hessen Eyaleti Adalet Bakanı Eva Kühne-Hörmann, Facebook hesabından kısa bir video ile çocukların oruç tutmasına ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Kühne-Hörmann, küçük çocukların sağlığının oruç ile tehlikeye atıldığını ve dolayısıyla da çocuklarını oruç tutmaya teşvik eden ebeveynler hakkında cezai işlem yapılabileceğini ifade etti.

Sol Parti’den Tepki

Hessen Eyalet Meclisinde, Sol Partili (Die Linke) adalet uzmanı Ulrich Wilken, bakanın yaptığı açıklama hakkında görüşlerini belirtti. Wilken, “Bakanın gelecekteki pedagojik önerileri için seviniyoruz. Örneğin bakanın, çocuklar Noel’de çok fazla şeker ve gıda tüketiyor ve bu da sağlıkları için ciddi bir zarara sebep oluyor deyip Hristiyan aileleri dayakla tehdit etmesi gibi.” şeklinde bir eleştiride bulundu. Sözlerine devam eden Wilken ironik bir dille, “tabii ki de Bakan Kühne-Hörmann Müslüman karşıtı bir açıklamada bulunmadı. Aksine imparatorluk zamanından kalan bir pedagojik görüş ile çocukların iyiliğini düşünüyor.”, dedi.

Ceza’dan Konuşmak Saçmalık

Konuyla alakalı Frankfurter Rundschau Gazetesi’ne konuşan Sosyal Demokrat Partisi (SPD) vekili Turgut Yüksel, “Bakanın cezai işlem yapılabilir şeklindeki açıklaması saçmalık.” şeklinde konuştu. Yüksel, “Burada mühim olan diyalog ile bir yolda buluşmak” diyerek, Müslüman ailelerinin çocuklarını ‘birkaç saat oruç tutma’ gibi yöntemlerle oruca alıştırabileceklerini ifade etti. Turgut Yüksel ile aynı görüşü paylaşan Hessen Yabancılar Meclisleri Çalışma Grubu (agah) Başkanı Enis Gülegen, bakanın açıklamalarının sadece popülizmi ve ön Müslümanlar hakkında var olan ön yargılarını güçlendirdiğini söyledi. (ala)

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş