Toplum

Kuzey Bavyera Tüm Üyeleri Evinde Ziyaret Etti

IGMG Kuzey Bavyera bölgesindeki tüm şubeler, ramazanın ilk gününden itibaren korona salgını nedeniyle camilerde ve merkezlerde bir araya gelemeyen üyelerini evlerinde ziyaret etti.
Murat Kudat
06 Mayıs 2020

İslam Toplumu Milli Görüş Kuzey Bavyera Bölgesinin, bölgeye bağlı bulunan camileri ramazan ayının ilk gününde tüm üyelerini tek tek ziyaret ederek ramazanlarını tebrik etti.

Cemiyet yöneticileri, üyelere küçük de olsa hediye verdi. Hediye paketi içerisinde, Müslümanların ramazan ayında iftar açmayı adet edindikleri hurma ve ramazan imsakiyesi ile maske yer aldı.

Hediyeleriyle tüm üyelerini ziyaret eden Nürnberg, Schweinfurt, Treuchtlingen, Hof, Weisenburg, Schwabach, Hersbruck cemiyetlerinin cami yöneticileri üyelerin ramazanlarını tebrik etti ve durumlarını sordu. Ziyaretlerden memnuniyetlerini dile getiren üyeler de “Sağ olsun yöneticilerimiz bu sıkıntılı dönemde bizi unutmadılar ve bizleri ziyaretleri ile çok mutlu ettiler.” diye duygularını dile getirdi.

‘Bir hurma gönül alma’ diyerek çıktık yola…

IGMG Kuzey Bavyera Bölge Başkanı İsmail Satır üyeleri ziyaret ile ilgili olarak şünları söyledi: “Bir hurma gönül alma diyerek yola çıktığımız bu ziyaretlerle korona salgınıyla yaşanan sıkıntılı günleri üyelerimiz ve cemaatimizle dayanışma halinde atlacağımıza inandık. Bu nedenle bölge çapında bizatihi ulaştığımız bin kadar üyemizi evlerinde ziyaret ettik, hediyelerimizi takdim ederek her daim yanlarında olduğumuzu fiilen de gösterme fırsatı bulduk.”

“Allah (cc) ramazan ayının feyiz ve bereketini anlamayı ve idrak etmeyi bize bu gibi musibetlerle daha da bir güzel öğretiyor. Cemaatçe geçirdiğimiz geçmiş ramazanların, iftar ve teravih namazlarının değerini kavramayı Rabbim bize nasip etti.” Bölge Başkanı Satır, her musibette alınacak bir ders ve bir hikmetin olduğunu ifade ederek, Allah’tan, Müslümanları birlik, dayanışma ve güzellikten ayırmasın, duasında bulundu.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş