Camiye Bombalı Saldırı: 2 Ölü, 2 Yaralı

Afganistan’ın başkenti Kabil’deki Vezir Ekber Han Camisi’ne düzenlenen bombalı saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti.

Afganistan‘ın başkenti Kabil’deki Vezir Ekber Han Camisi’ne düzenlenen bombalı saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tarık Aryen, yaptığı açıklamada, Vezir Ekber Han Camisi’ne yerleştirilen bombanın, akşam namazı sırasında patlatıldığını söyledi. Aryen, saldırıda ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Niyazi ile bir sivilin yaşamını yitirdiğini, 2 kişinin yaralandığını belirtti. Cami avlusunda patlamaya hazır başka bir bombanın da etkisiz hâle getirildiğini kaydetti. Saldırıyı ise henüz üstlenen olmadı.

Öte yandan Afganistan‘ın Paktiya vilayetinin Sayed Kerem ilçesi Emniyet Müdürü Humayun Himmet’in, göreve başlamasından 5 saat sonra uğradığı bombalı saldırıda hayatını kaybettiği kaydedildi. Sayed Kerem ilçe Kaymakamı Şerif Kilival, basına yaptığı açıklamada, ilçe Emniyet Müdürü Himmet’in, göreve başlamasının hemen ardından Taliban saldırısına uğrayan polis karakoluna desteğe giderken Çinui bölgesinde bombalı saldırıya uğradığını belirtti.

Kilival, Taliban militanlarınca düzenlenen saldırıda ilçe Emniyet Müdürü Himmet ile 3 polisin yaşamını yitirdiğini, 4 polisin de yaralandığını söyledi.(AA,C)