ALMANYA
Gündem

Almanya’dan Türkiye’ye “Seyahat Uyarısı” Açıklaması

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye yönelik seyahat kısıtlamaları ile ilgili açıklamalarda bulunurken, Ankara ile görüşmelerin devam ettiğini kaydetti.
03 Haziran 2020
@Shutterstock

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye yönelik seyahat kısıtlamaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakanlığın sözcüsü, Türkiye ile görüşme hâline olduklarını ve Türkiye’nin çok çaba sarf ettiğini gördüklerini belirtti. Sözcü, Türkiye’ye seyahat konusunda Ankara ile görüşmelerin devam ettiğini kaydederken, henüz sonucun ne olacağını söyleyemediğini de sözlerine ekledi.

Almanya, bu sabah saatlerinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle uygulamaya koyduğu seyahat uyarısını 31 ülke için kaldırdığını açıklamıştı. Bakanlar Kurulu kararına göre, 15 Haziran’dan itibaren 26 Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkenin yanı sıra İngiltere, İzlanda, Norveç, İsviçre, Liechtenstein’a yönelik seyahat uyarısının kalktığı belirtilmişti. Buna göre Dışişleri Bakanlığı, bu ülkeler için seyahat uyarısı yerine seyahat bilgilendirmesi uygulamasına geçeceğini ifade etmişti.

Hükûmetin AB dışındaki ülkeler için uyarıları gelişmelere göre, peyderpey kaldırması bekleniyor.(AA,C)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş