Almanya’da 15 Haziran’dan İtibaren 600 Bin İlkokul Öğrencisi Günlük Derslere Başlıyor

Almanya’da 15 Haziran’dan İtibaren 600 Bin İlkokul Öğrencisi Günlük Derslere Başlıyor

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde tüm ikokul öğrencilerinin, yaz tatilinden önce günlük derslere başlayacakları açıklandı.

Almanya’da Kuzey Ren-Vestfalya Eyalet Eğitim Bakanı Yvonne Gebauer,  ilkokul yaşında olan tüm çocukların, 15 Haziran’dan itibaren tekrardan günlük okul hayatına başlayacaklarını açıkladı. Gebauer, “Konu eğitim olunca, her bir gün önemli oluyor.” diye kaydetti. Buna göre yaklaşık 600 bin öğrenci yaz tatiline kadar hafta içi her gün okula gidecek.

“çocuklar, eğitim yılını olumlu bir izlenimle kapatmış olacak”

Korona sürecinde neredeyse 10 hafta boyunca derslerin iptal edildiği veya ağır bir şekilde kısıtlandığını ifade eden Gebauer, “Salgındaki mevcut gidişat, ilkokullarda sorumluluk bilinciyle birlikte düzene dönülmesine imkân tanıyor. 15 Haziran’dan itibaren yaz tatiline 2 hafta kalacak olsa bile, bu şekilde öğrencilerin ders günlerinin sayısı bariz bir şekilde yükselecek.” diye konuştu ve “Bu şekilde çocuklar, eğitim yılını olumlu bir izlenimle kapatmış olacak.” ifadelerini kullandı.

“İlkokullardaki Acil Bakım Hizmetleri bu şekilde sonlandırılacak”

Derslerin normal sınıflarda gerçekleştirilebileceğini de sözlerine ekleyen Eğitim Bakanı Gebauer, “Derslerin başlangıç ve teneffüs saatleri okullardaki tüm sınıflar için ayarlanacak.” diye konuştu. Okula giren öğrencilerin bir listesinin tutulacağını ve bunun zorunlu olacağını da ifade eden Gebauer, ilkokullardaki acil bakım hizmetlerinin de bu şekilde sonlandırılacağını dile getirdi.

SPD Milletvekili Lauterbach: “Şimdi neden 10 günlüğüne ilkokullar açılıyor? Buna değer mi?”

Öte yandan Sosyal Demokratlar Partisi (SPD) Milletvekili Karl Lauterbach, Facebook hesabından yaptığı bir paylaşımla bu kararı eleştirdi. Aynı zamanda tıp uzmanı olan Lauterbach, “Şimdi neden 10 günlüğüne ilkokullar açılıyor? Buna değer mi?” ifadelerini kullandı. Sınıfların küçültülmemesi ve mesafe kuralına uyulmaması durumunda, çocuk, öğretmen ve ebeveynlerin tehlikede olacağını ifade etti. Lauterbach son olarak, “Tatilde bir enfeksiyon dalgası gelebilir.” diye kaydetti.

Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde korona sürecinde eğitime ara veren okullar, geçtiğimiz haftalarda kapılarını öğrencilerine, belirli kısıtlamalar çerçevesinde açmaya başlamıştı.(bb)