“Bu Sene Hac Niyetinizi 2021 Yılına Erteleyin!”

IGMG Hac Organizasyonu hac hazırlıklarını tamamladı. Ancak, IGMG, hacı adaylarına, bu yılki hac niyetlerini 2021 yılına ertelemeleri tavsiyesinde bulundu. Bu arada Mekke’de tüm camiler açılırken, Kabe henüz açılmadı.

İslam Toplumu Millî Görüş Hac, Umre ve Seyahat İşleri Başkanlığı, bu yıl hacca gitmeye niyet eden Müslümanlara bu niyetlerini 2021 hac mevsimine ertelemeleri tavsiyesinde bulundu.

“İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde 2020 hac yolculuğu ile ilgili henüz daha netleşmiş bir durum maalesef belli değil.” diyen IGMG Umre ve Seyahat İşleri Başkanı Tahir Köksoy, ama buna rağmen kurum olarak IGMG’nin hac için tüm hazırlıklarımızı yaptığını bildirdi.

Hacı adaylarına video ile bir bilgilendirme yapan Tahir Köksoy bu sene hac için niyetlenerek kayıt yaptıran Müslümanlara karar sürecinin uzamasından dolayı bu kararlarını 2021 yılına ertelemeleri tavsiyesinde bulundu.

IGMG Hac ve Umre İşleri Başkanı Tahir Köksoy hacı adaylarına bu seneki niyetlerini 2021 yılına ertleme tavsiyesinde bulundu.

Tahir Köksoy mesajında şunları söyledi:

“Bizler de, Suudi Arabistan yetkili mercilerinden çıkacak kararı beklemekteyiz. Hacı adaylarımızın da merakla bekledikleri bu süreçte doğal olarak bir tedirgin meydana geldi. IGMG olarak hacı adaylarımıza yolculuklarını 2021 hac sezonuna, bölge temsilciliklerimizle irtibata geçerek ertelemelerini tavsiye ediyoruz. Bu kısa sürede Suudi Arabistan yetkili mercileri tarafından 2020 hac sezonu yapılması doğrultusunda karar alındığı takdirde bu karar ve şartlara uyarak hac organizasyonu bizler tarafından gerçekleştirilecektir. Siz kardeşlerimizi ve kamuoyunu sevgi ve saygı ile selamlıyorum.”

KABE HENÜZ AÇILMADI

Suudi Arabistan, Mekke’deki 1560 civarındaki mescit ve camiinin sabah namazı ile birlikte yeniden açılmasına müsaade etti.

Kabe ise tavaf ve umumun namaz kılmasına hâlâ kapalı tutuluyor. Kabe’de sadece görevliler namaz kılabiliyor. Bugün, bölgede meydana gelen güneş tutulması sebebiyle Kabe’de kusûf namazı kılındı.