Göçmenler Almanya’yı Gençleştiriyor.

Göçmenler Almanya’yı Gençleştiriyor.

Yaşlanan ve çalışacak iş gücü bulmakta zorlanan Almanya’da göçmenler iş dünyasının umudu oluyor.

Almanya’da yapılan bir araştırma göçmenlerin Almanya’nın demografik yapısının yaşlanmasını yavaşlattığı ve gençleştirdiğini ortaya koydu. Araştırma Alman Ekonomi Enstitüsü (IW) tarafından yapıldı. ‘Göçün Demografik Etkisi’ adlı araştırmaya göre, Almanya’ya göçmen akımı olmasaydı son 13 yılda 20-29 yaş arası gençlerin sayısı 1 milyon 260 bin daha az olacaktı.

Çalıştıracak iş gücü bulmakta zorlanacak olan Alman ekonomisi, ihtiyaç duyulan iş gücünü böylece göçmenlerle dengelemiş oldu.

Öte yandan, göçmenler Almanya’da ayrGöçmenler Almanya’yı Gençleştiriyor.ıca 0-9 ve 30-39 yaş arasındaki nüfusun yanı sıra, yeni doğanlarla birlikte doğum ve ölüm oranlarını da dengelemekte etkili oldu. Göçmenler, 10-19 ve 40-49 yaş aralığındaki nüfus yapısında ise fazla etkili olmadı.

Almanya’nın ilerideki dönemlerde göçmen işçilere ihtiyaç duyacağı bunun da özellikle Asya ülkelerinden karşılanabileceğine de dikkat çekildi.

Almanya’ya gelen göçmenlerin çoğunluğunu, Avrupa Birliği ülkeleri oluştururken, son 6 yılda Suriye, Irak, Eritre ve Afganistan gibi çatışma bölgelerinden de çok sayıda göçmen geldi.