Dünya

İmran Han: “Keşmir’de, Srebrenica Benzeri Bir Soykırımdan Korkuyorum!”

“Keşmir’de 8 milyon Keşmirliyi 800 bin asker kuşatmış durumda.” diyen Pakistan Başbakanı İmran Han Srebrenica benzeri katliamların bir daha gerçekleşmesine asla izin verilmemesi gerektiğini söyledi.
11 Temmuz 2020

Pakistan Başbakanı İmran Han, Hindistan işgali altındaki Keşmir’de Srebrenica benzeri bir soykırımdan korktuğunu söyledi. İmran Han bunun için uluslararası toplumun gelişmeleri izlemesini ve böyle bir katliamın gerçekleşmemesi için elinden geleni yapması gerektiğini söyledi.

1995 soykırımına benzer bir katliamın Hint işgali altındaki Keşmir’de olabileceğinden korktuğunu ve uluslararası toplumu dikkat çekmesini ve gerçekleşmesini önlemeye çağırdığını söyledi.

Srebrenica katliamın 25. yıldönümünde konuşan Pakistan Başbakanı, Srenbrenica katliamından dersler alınması gerektiğini söylediği konuşmasında, katliamın Birleşmiş Milletler koruması alandaki bir yer de olması dolayısıyla hâl şok geçirdiği söyledi.

“Keşmir halkı için aynı şeylerin olabileceğini görüyoruz. 800.000 asker, sekiz milyon Keşmirliyi kuşattı. Orada da böyle bir şey olabileceğinden korkuyoruz.” şeklinde konuşan İmran Han bunun için dünyayı, Keşmir konusuna eğilmeye çağırdı ve Srebrenica benzeri katliamların bir daha gerçekleşmesine asla izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş