Toplum

Soyağacı Soruşturan Stuttgart Polisinin Özrü Kabahatinden Büyük: Almanların Değil, Göçmen Kökenli Almanların Ebeveynlerini Araştırıyoruz!

Stuttgart polisi, soruşturmada ırkçı ve ayrımcı davrandığı suçlamalarını, yeni bir ayrımcı tavırla savundu: “Sadece göçmen kökenlileri araştırıyoruz.”
13 Temmuz 2020
@polizei-stuttgart

Almanya’nın Stuttgart kenti Emniyet Müdürlüğü, suçluların soyağacının soruşturulmadığını, aksine göçmen kökenli olup olmadıkları ile aile ve hayat şekillerinin araştırıldığını öne süren bir mazeret ortaya koydu.

Stuttgart Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan basın açıklamasında, “soyağacı araştırması”ndan söz edilmediği ama, suça karışan kişilerin hayat ve aile şekillerinin araştırılmasının olayların açıklanmasında ve gelecek olayların engellenmesinde önemli bir rol oynadığı iddia edildi.

ALMANLARIN DEĞİL, GÖÇMEN KÖKENLİ ALMANLARIN EBEVEYNLERİNİ ARAŞTIRIYORUZ!

Emniyet müdürlüğünün açıklamasında ayrıca, ‘özrü kabahatinden büyük’ atasözünü hatırlatan bir gerekçe de sunuldu. Açıklamada şöyle denildi: “Bu nedenle, bazı olaylarda sadece zanlıların ebeveynlerinin, yani sadece ebeveynlerinin uyruğu, bu ebeveynlerin göçmen geçmişi olup olmadığını açığa kavuşturmak için nüfus idarelerinden soruşturulur. Federal İstatistik Dairesine göre, bu araştırma, ebeveynlerinden birinin Alman olmaması, veya, şüpheli şahsın Alman olmayan bir vatandaşlıkla doğmuş olması durumunda yapılır.”

Öte yandan, Hristiyan Demokrat partili iç güvenlik uzmanı Federal Milletvekili Armin Schuster kendi partisi dahil olmak üzere diğer partilerden gelen eleştiriler üzerine polisi savundu. Schuster, polisin sosyolojik bir tahlil yaptığını söylediği açıklamasında, buna karşı çıkanları da “hobi güvenlik uzmanı” diye suçladı. Schuster, “Bu hobi güvenlik uzmanları artık olaydan uzak dursun” dedi.

Stuttgart polisi bu arada, Twitter hesabından yeni bir açıklama daha yaparak, “Alman gençlerinin de ebeveynlerinin uyruğunu araştırıyoruz.” dedi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş