“İngiltere’de En Az 100.000 Modern Köle Var!”

“İngiltere’de En Az 100.000 Modern Köle Var!”

Yapılan bir araştırmaya göre İngiltere’de, hakları kısıtlanan, ücretsiz ya da çok düşük ücretle çalışmaya zorlanan en az 100 bin modern köle bulunuyor.

İngiltere’de modern kölelik karşıtı kuruluşların “O Burada Hâlâ Mevcut” ismiyle yayımladığı bir araştırmaya göre ülkede en az 100.000 modern köle bulunuyor. Justice and Care ve The Centre for Social Justice isimli iki kuruluş tarafından yapılan araştırma sonuçları, bu sayının resmi tahminlerden 10 kat daha fazla olduğunu, mağdurların yüzde 90’ının resmen tesbit edilemediğini ortaya koydu.

MODERN KÖLELİK NEDİR?

Araştırmayı yapan kuruluşlar modern köleliği, çeşitli alanlara göre tanımlıyorlar. Bunlar arasında, ev içi hizmet ve cinsel obje olarak kullanmak amaçlı olarak çocukların evlendirilmesi, ücretsiz ya da çok düşük oranda ücretle çalıştırma, veya suç işlemeye zorlama gibi muameleleri olarak tanımlıyor.

Modern köle olarak kullanılan insanlara zorla uyuşturucu dağıttırılıyor, hırsızlık veya sosyal yardım yolsuzluklarına zorlanıyorlar.

Ev içi hizmetlilerin özgürlükleri kısıtlanıyor, çok düşük ücretle hizmet ettiriliyorlar.

Fabrika, tarım alanları, inşaat, kuaför ya da araba yıkama servislerinde çok düşük ücretle zorla çalıştırılıyorlar.

Araştırmaya göre, satmak amacıyla organları alınan kişilerle çeşitli alanlarda cinsel obje olarak kullanılan çok sayıda modern köle bulunuyor.

Araştırmanın tanımlaması içine giren durumların sadece İngiltere ile sınırlı olmadığı ve bütün ülkelerde aynı durumun söz konusu olduğu bildiriliyor.