Toplum

Koronavirüs Almanya’da Asyalılara Karşı Irkçılığı Daha da Artırdı

Alman ırkçıları, koronavirüsün sorumlusu olarak Çinlileri ve diğer Asyalı görünümlü insanları sorumlu tutuyor. Bu yüzden son 4 ayda Asyalılara karşı ırkçı saldırılar oldukça arttı.
23 Temmuz 2020

Yabancı düşmanlığı ve ırkçılığı bir türlü toplumsal olarak bertaraf edemeyen Almanya’da Asyalılara karşı ırkçılık iyice artmaya başladı. Koronavirüsün Çin’den yayılması sebebiyle ırkçılar koronavirüsün sorumlusu olarak Çinlilerin hepsini görüyor. Çinlilere benzeyen diğer Asyalıları da Çinli yerine koyup hakaret ediyorlar.

Artan ırkçılığa karşı mücadele veren Victoria Kure-Wu, bunun için bir internet platformu oluşturdu. www.ichbinkeinvirus.org “Ben Virüs Değilim” isimli platformu ile mağdurların yaşadıklarını kamuoyu ile paylaşan yazılım uzmanı platformun kuruluş tarihinin 21 Mart Dünya İnsan Hakları Gününe rastlaması sebebiyle önemli olduğunu, ancak o tarihin virüsün yayılma tarihinin yanı sıra ırkçılığın da daha güçlü bir şekilde yayılma tarihi anlamına geldiğini ifade etti.

Paltformun “hakkımızda” bölümündeki bilgilendirmede, 20-22 Mart tarihlerinde hükümetin virüse karşı bir hackaton başlattığı, hackaton jürisinin tamamen “beyazlardan” oluştuğu ifade edilirken ayrıca, hackaton arasında kendilerinin kovid-19 ve ırkçılık teması ile yarışmaya katıldıklarını ama kabul edilmediklerini bildirdi.

“Ben Virüs Değilim” www.ichbinkeinvirus.org internet sayfasında bu süreçte yaşadıklarını anlatan ırkçılık mağdurlarının hikayeleri Asyalıların virüs salgını sonrasında Alman toplumunda nasıl bir muamele ile karşılaştıklarını ortaya koyuyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş