Dünya

Halepli 70 Yaşındaki Nurulhüda Evini Okula Çevirerek 60 Engelli Çocuğa Umut Oldu

Suriye'nin Halep ilinin batı kırsalındaki Cine köyündeki öğretmen Nurulhüda Haffar, evini okula çevirerek 60 bedensel ve zihinsel engelli çocuğa eğitim veriyor.
25 Temmuz 2020

Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin saldırılarından kaçan ve Halep ilinin batısındaki Cine köyünde sığınan Nurulhüda Haffar, evini okula çevirerek yardımseverlerin de desteğiyle bedensel ve zihinsel engelli çocuklara okul açtı.

Kullandığı evi okula çevirerek engelli çocuklara eğitim veren 70 yaşındaki Haffar, AA muhabirine, engelli çocuklara sempati duyduğunu ve onları topluma kazandırmak için eğitim verdiğini söyledi.

Haffar, “Engelli çocuklara özel ilgim ve sempatim var. Kendimi çocuklarımın arasında gibi hissediyorum.” dedi.

Suriye’de Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin saldırılarından kaçarak, Halep ilinin batısındaki Cine köyüne sığınan 70 yaşındaki öğretmen Nurulhüda Haffar, evini okula çevirerek yardımseverlerin desteğiyle bedensel ve zihinsel engelli çocuklara eğitim veriyor.

Yardımseverlerin de desteğiyle 60 engelli çocuğun bakımını üstlendiklerini anlatan ilkokul öğretmeni Haffar, “Çocuklarımı nasıl büyüttüysem, buradaki 60 öğrencimi de büyütüp topluma fayda sağlamalarını diliyorum. Okuldan çok sayıda öğrenci mezun ettik. Psikolojik destek verdik ve her bireyin kendine güven kazanmasını sağladık.” ifadelerini kullandı.

Haffar, “yardım” çağrısında bulunarak, engelli çocukların gelecekte topluma faydalı bireyler kazandırmak için çeşitli sanat dallarında, terzilik, marangoz atölyeleri açılması konusunda destek beklediğini vurguladı.

Suriye’de Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin saldırılarından kaçarak, Halep ilinin batısındaki Cine köyüne sığınan 70 yaşındaki öğretmen Nurulhüda Haffar, evini okula çevirerek yardımseverlerin desteğiyle bedensel ve zihinsel engelli çocuklara eğitim veriyor.

“Okuma yazma öğreniyorum, çok mutluyum”

Okulda eğitim gören bedensel engelli 8 yaşındaki Aye Yasir de ”Her gün buraya Nurulhüda (Um Vesim) teyzenin yanına geliyorum. O, bizimle oyun oynuyor, bize öğretiyor, bizi yediriyor. Biz de okuyoruz, yazıyoruz. Allah, Um Vesim teyzeyi bize bağışlasın ve ona bol rızık versin.” dedi.

5 yaşındaki Şeyma Hac Hammud da “Um Vasim teyzeyi ve arkadaşlarımı çok seviyorum. Okuma yazma öğreniyorum, çok mutluyum.” ifadesini kullandı. (aa)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş