Almanya
Gündem

SPD: Aşırı Sağcıların Sembolü Haline Gelen İmparatorluk Bayrağı Yasaklansın

Baden-Württemberg Eyaletinde Sosyal Demokrat Partisi (SPD), İmparatorluk bayrağının gamalı haç’ın yerine geçtiğini ve bu sebeple yasaklanması gerektiğini açıkladı.
26 Eylül 2020
@Twitter

Almanya’nın Baden-Württemberg Eyalet Meclisi’nde Sosyal Demokrat Partisi (SPD) imparatorluk bayrağının yasaklanması için mücadele ediyor. SPD hukukçusu Boris Weichrauch’e göre günümüzde aşırı sağcıların, imparatorluk vatandaşlarının ve diğer demokrasi ve hukuk devleti karşıtı grupların sembolü haline gelen bayrak, provokasyon amaçlı kullanılıyor ve toplumun huzurunu rahatsız ediyor.

Weichrauch, Almanya’nın bayrağının üç renkten, yani siyah-kırmızı-altın renklerinden oluştuğunun altını çizerek, imparatorluk bayrağının ise özellikle aşırı sağcı gruplar tarafından gamalı haç yerine kullanıldığını ifade etti. Hukukçu Boris Weichrauch, İçişleri Bakanı Thomas Strobl’a (CDU) seslenerek, imparatorluk bayrağının yasaklanması talep etti. Eyalet Meclis Başkanı Wilfied Krestschmann (Die Grüne) ise tüm ülke genelinde bu bayrağın yasaklanmasının uygun olacağını söyledi.

İmparatorluk Bayrağı Bremen’de Yasaklandı

İmparatorluk bayrağının yasaklanması başka eyaletlerin de gündeminde yer alıyor. Bremen’de imparatorluk bayrağının ve imparatorluk savaş bayraklarının açık alanda gösterilmesi yasaklandı. Öncesinde sadece içinde gamalı haç bulunan ve 1935-1945 yılları arasında kullanılan bayrak yasaklanmıştı fakat en son kanunlaşan düzenleme ile birlikte her türlü imparatorluk bayraklarının kullanılması ve gösterilmesi yasaklandı. Bu uygulamaya uymayanları ise 1.000 Euro’ya varan para cezası bekliyor. (ala)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş