Gündem

Almanya’da Vatandaşlık İçin Karşı Cinsin Elini Sıkma Şartı

Almanya Federal İdare Mahkemesi, kadınların elini sıkmadı diye Alman vatandaşlığının reddedilmesinin hukuki bir karar olduğuna hükmetti.
19 Ekim 2020

Almanya Federal İdare Mahkemesi, Alman vatandaşlığını alabilmek için erkeklerin kadınların elini sıkmasının şart olduğu yönündeki kararı onayladı.

Kadınların elini sıkmadığı gerekçesi ile Alman vatandaşlığını alma başvurusu reddedilen Lübnan asıllı bir doktor, bu kararın hukuka aykırı olduğu yolunda itirazda bulundu. Ancak, kararı değerlendiren Federal İdare Mahkemesi, kadınların elinin sıkılmasının vatandaşlık için şart olduğu yolundaki kararı doğru buldu.

Alman vatandaşlığı belgesini alacağı sırada görevli kadın memurun elini sıkmayan Lübnan asıllı doktora vatandaşlık belgesi teslim edilmedi. Konuyu mahkemeye taşıyan Lübnan asılli doktorun vatandaşlık müracaatının reddedilme gerekçesinde el sıkmanın Alman kültürünün bir parçası olduğu, doktorun el sıkmayarak Alman yaşam kültürüne uygun yaşayacağı garantisi vermediği öne sürüldü. Yüksek mahkemenin kararıyla, Alman vatandaşlığı için karşı cinsin elinin sıkılması şartı gelmiş oldu.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş