ALMANYA
Gündem

Almanya’da İmza Kampanyası: “Muhammed Karikatürleri Okullarda Ders Olsun”

Almanya’da bir gurup siyasetçi ve akademisyen, başlattıkları imza kampanyasında, Hz. Muhammed karikatürlerinin okullarda zorunlu ders olarak işlenmesini talep ediyor. Öneri tepki çekti.
04 Aralık 2020
@Shutterstock

Almanya’da, Hz. Muhammed karikatürlerinin okullarda zorunlu ders olarak işlenmesi istendi. Bunun için, aralarında Cem Özdemir ve Seyran Ateş gibi isimlerin de yer aldığı bir grup imza kampanyası başlattı. Kampanyaya imza atan kişiler, karikatürlerin zorunlu olması ile öğrencilerin derste korkusuz bir şekilde fikirlerini ifade edebilmelerinin hedeflendiğini iddia ediyor. İmzacılar, dinî ve toplumsal konulardaki fikirlere karşı hoşgörü ve saygının güçlendirilmesini amaçlandıklarını da ifade ediyor.

Protestan Teolog Kampanyaya Karşı Çıktı

Eski Almanya Protestan Kilisesi Konsey Başkanı Wolfgang Huber, konuyla ilgili açıklamalarda bulunurken, Hz. Muhammed karikatürlerinin zorunlu ders konusu olmasına karşı olduğunu belirtti. Kampanyada belirtilen fikir ve din özgürlüğü arasındaki ikilemin Almanya’da söz konusu olmadığını ifade eden Huber, bunun, dinî karikatürlerin yasak olduğu ülkelerde öne çıktığını kaydetti.

“Genel anlamda din ile münasebet konu edilmeli”

Öte yandan Huber, derslerde genel anlamda din ile münasebetin konu edilmesini savundu. Derslerde daha çok, dinin teröristler tarafından istismar edilmesinin işlenilmesi gerektiğini ifade etti. Bir kaç karikatürün, siyasi ve teolojik konuları bir bütün olarak kapsamadığını savundu.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş