ALMANYA
Gündem

Ebay Kleinanzeigen’da Telefonunu Satmak İsteyen Gence Biber Gazlı Saldırı

Almanya’da telefonunu satmak isteyen İdris Seçkin, evinin önünde sözde alıcının saldırısına maruz kaldı ve telefonunu çaldırdı.
10 Aralık 2020
@Shutterstock

Almanya’da online olarak ikinci el ürünlerin satıldığı Ebay Kleinanzeigen sitesi üzerinden iPhone’unu satmak isteyen İdris Seçkin, sözde alıcının saldırısına maruz kaldı. Yaşanan olayda mağdur Seçkin ile Ebay Kleinanzeigen sitesi üzerinden iletişime geçen saldırgan, normal bir alıcı imajı vererek, Seçkin’i telefonu satın alacağına inandırdı. Akşam saatlerinde mağdurun evinin önüne gelen saldırgan, telefonu eline alıp bir müddet inceledikten sonra Seçkin’in yüzüne biber gazı sıktı ve telefon ile kayıplara karıştı.

biber gazı sıkıp telefonla birlikte kaçtı

İdris Seçkin olayla ilgili konuşurken, iPhone 12 model telefonunu faturalı olarak satın aldığını ve daha sonra satmaya karar verdiğini belirtti. Ebay Kleinanzeigen sitesinde satışa sunduğu telefona söz konusu kişinin ilgi gösterdiğini belirtti. 5 Aralık 2020 tarihinde evinin önünde buluştuklarını belirten Seçkin, “Salgın nedeniyle eve girmek istemedi, beni evin önüne çağırdı. Buna anlayış gösterdim, bu yüzden evin önünde buluştuk.” diye kaydetti.

“Saldırgan gayet soğukkanlıydı”

Buluşmada saldırganın, telefonu uzun bir süre incelediğini ve satın almak istediğini belirttiğini söyleyen Seçkin, “Sonra aniden biber gazını çıkardı ve gözlerime doğru sıktı. Ardından yakınlardaki parka kaçtı.” diye konuştu. Seçkin, saldırganın peşinden koştuğunu fakat kendisine ulaşamadığını belirtti. Saldırganın bulundukları semti tanıdığını tahmin ettiğini belirten Seçkin, “Çünkü direk söz konusu parkı hedef alıp, oraya doğru koştu.” ifadelerini kullandı. Saldırgan gayet soğukkanlıydı. Olayı daha öncesinden detaylı olarak planladığı belliydi.” diye kaydetti.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı

Öte yandan Seçkin, olayın şokunu iki gün sonra dahi üzerinden atamadığını ve psikolojik olarak  yıprandığını belirtti. Aynı site üzerinden daha önce de çok kez satış yaptığını, hatta bazı kişilerin akşam saatlerinde evine geldiğini belirten Seçkin, “Bunu yapmadan önce artık iki kez düşüneceğim.” diye konuştu. Olayı polise ihbar ettiğini belirtti. Polis, yaralama ve hırsızlık suçlarından soruşturma başlattığını açıkladı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş