Gündem

Almanya’da Hristiyan Demokratların Yeni Başkanı Armin Laschet Oldu

Parti başkanlığını bıraktıktan sonra şimdi de Başbakanlığı bırakacak olan Merkel'in, Annegret Kramp-Karrenbauer'in iki yıllık etkisiz yönetiminden sonraki yeni halefi, Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Başbakanı Armin Laschet oldu. Laschet Hristiyan demokratların Genel Başkanı seçildi.
16 Ocak 2021

Almanya’da Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) Genel Başkanlığına Armin Laschet seçildi. Partinin Genel Kongresinde yapılan seçimler sonrasında Armin Laschet, ikinci tura kaldığı seçimlerde rakibi Friedrich Merz’i 57 oy farkı ile yenilgiye uğrattı.

Aynı zamanda Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Başbakanı da olan Armin Laschet, Angela Merkel sonrası Hristiyan demokratların iktidarda kalma mücadelesini de yönetecek.

Hristiyan demokratlar arasında parti genel başkanının aynı zamanda Federal Başbakan adayı da olup olmaması tartışılırken, Armin Laschet’in genel başkanlığa seçilmesi sonrasında bu tartışmaların sona ermesi bekleniyor.

Laschet, parti kongresinde yaptığı konuşmada, herkes gibi kendisinin de yetersizlikleri bulunabileceğini ancak, kendisine güvenilmesi gerektiğini  “Zira ben Armin Laschet’im.” şeklinde ifade etmişti.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş