Gündem

Avusturya’da Çocukların Sınır Dışı Edilmesi Siyasal Gerginliğe Dönüştü

Avusturya'nın, ülkede doğan ve 12 yaşına gelerek ortaokula giden 3 öğrenciyi sınır dışı etmesi büyük tepki topladı. Cumhurbaşkanı Van der Bellen dahi "Olayının bu biçimde gerçekleşmesinin gerekli olduğu bir ülkede yaşadığımıza inanamıyorum ve inanmayacağım da." şeklinde tepki gösterdi.
30 Ocak 2021
Sınır dışı edilen çocukların arkadaşları, "sizin kalbiniz nerede?" diye sordu.

Avusturya, ülkede doğan ve 12 yaşında bulunan 3 ortaokul öğrencisini sınır dışı etti. Öğrencilerin ikisi Gürcistan birisi de Ermenstan’a gönderildi.

Avusturya’da doğan ve hayatlarını bu ülkede geçiren 3 çocuğun sınır dışı edilmesine başta Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen olmak üzere çok sayıda siyasetçi, sanatçı ve sivil toplum kuruluşu da sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen yaptığı açıklamada “Bu sınır dışı olayının bu biçimde gerçekleşmesinin gerekli olduğu bir ülkede yaşadığımıza inanamıyorum ve inanmayacağım da.” diye tepki gösterdi.

Çocukları sınır dışı eden İçişleri Bakanı Karl Nehammer ise, normalde buna üzüldüğünü, ama, polislerin mahkemenin aldığı kararı uyguladığını söyledi.

Hükümet ortaklarından yeşiller de olaya tepki gösterdi. Ancak sınırdışı olayını savunmakta zorlandı. Yeşiller, iktidar ortağı olduktan sonra, özellikle iltica ve göçmenlerle ilgili sözlerinden hiç birini yerine getirememekle suçandı.

Öğrencilerin okul arkadaşları ve öğretmenler de sınır dışı edilmesine tepki göstererek gösteri yaptılar. Öğrenciler, “sizin kalbiniz nerede?” diye sordu.

Avusturya’da mahkeme, 3 ortaokul öğrencisi ve ailelerinin uzun yıllar süren iltica başvurularını reddetmiş, sınır dışı edilmeleri yönünde karar almıştı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş