ALMANYA
Gündem

Konstanz Üniversitesi Müslümanlardan Özür Diledi: “Üniversitemizde Ayrımcılığı Kabul Etmiyoruz”

Almanya'da Konstanz Teknik Üniversitesi, sınav sorusu olarak, bir imamın cami cemaatinin ne kadarının "radikal Müslüman" olabileceği ihtimalini nasıl hesaplanacağına dair soru sorması üzerine bir profesör hakkında soruşturma açtı. Üniversite ayrıca, Müslümanlardan özür diledi.
06 Şubat 2021
Kostanz Teknik Yüksek Okulu: "İslam düşmalığı kabul edilemez." @www.htwg-konstanz.de

Almanya’nın Konstanz kentindeki Teknik, Ekonomi ve Tasarım Üniversitesi (HTWG), okuldaki bir profesörün sınav sorusu olarak öğrencilerin, bir camide cemaatin ne kadarının “radikal Müslüman” olabileceği olasılığının çözmelerini istemesi üzerine Müslümanlardan özür diledi.

Söz konusu profesörün sınavlarda böyle bir soru hazırladığını kabullendiği ve Müslümanlardan özür dilemek istediği de açıklandı. Üniversite, olayı ayrımcılık olarak değerlendirdi.

Sosyal medyada olayın yoğun bir şekilde gündeme gelmesi üzerine, Konstanz Teknik, Ekonomi ve Tasarım Üniversitesi (HTWG) Başkanı Prof. Dr. Sabine Rein ve Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Gunnar Schubert okuldaki Müslüman Öğrenci Grubu ile durumu görüşmek üzere bir araya geldi. Başkan Prof. Dr. Sabine Rein “Üniversitemizde kesinlikle ayrımcılığı kabul etmiyoruz. Onun için bu olayı şeffaf bir şekilde soruşturacağız.” dedi.

Profesörlerden birisi, online olarak yapılacak olan İstatistik II dersinde öğrencilere, bir imamın, cami cemaatinin ne kadarının “radikal” olma ihtimalini nasıl hesaplayabileceğini sormuştu. Sınav sorusunu hazırlayan profesörün ayrıca “Sınav Yönetmeliği”ne aykırı davranmaktan da soruşturulacağı bildirildi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş