Gündem

Fransız İçişleri Bakanı, Aşırı Sağcı Le Pen’i “Fazla Yumuşak” Buldu!

Fransa'da aşırı sağ parti lideri Marine Le Pen ve İçişleri Bakanı Darmanin France 2 kanalında bir saat boyunca göçmenlik ve 'İslamcılık' konularını tartıştı. Müslümanları hedef alan söylemlerin de dillendirildiği tartışmada İçişleri Bakanı, aşırı sağcı lideri "fazla yumuşak" buldu. 
12 Şubat 2021
Fransa İçişleri Bakanı Darmanin ve aşırı sağ parti lideri Le Pen canlı yayında tartıştı.

Fransa’da dün İçişleri Bakanı Gerald Darmanin ve aşırı sağ Ulusal Birliktelik Partisi Başkanı Marine Le Pen devlet televizyonu France 2 kanalında mecliste devam eden ve Müslümanların tepkisine neden olan “Cumhuriyet Değerlerine Saygıyı Güçlendiren Prensipler” yasa tasarısı ile göçmenler ve ‘İslamcılık’ konularını tartıştı.  Tartışma esnasında İçişleri Bakanı Darmanin Le Pen’e ayrılıkçılık yasasına olan bakış açısını sorarken, Marine Le Pen bu soruya, “Ailelerin özgürlüğüne müdahale eden bir devlet istemiyorum” şeklinde cevap verdi. Le Pen, iktidarın “İslamcıların” özgürlüklerini sınırlandırmak, İslamcı ideoloji ile mücadele etmek yerine tüm dinlere saldırdığını söyledi. Herkesin özürlüğünün kısıtlandığını dile getirdi.

Sizi Yeterince Sert Görmedim!

Aşırı sağcı Le Pen’in sözlerine şaşıran Darmanin, “Le Pen hanım, masum görünme stratejisi çerçevesinde neredeyse yumuşak olmaya doğru gidiyor… Vitamin almanız lazım, sizi yeterince sert göremedim. Televizyon karşısında farklı, Parlamento’da farklı iki Marine Le Pen var. Bizim olabileceğimizden daha yumuşak bir haliniz var.”

Göçmenlik konusu

Le Pen tartışma esnasında göçmenlik konusuna değinerek, “Ülkemizin göç ve güvenlik kontrolünü kaybettiniz.” şeklinde konuştu. İçişleri Bakanı bu eleştiriye: “Büyük Yer Değiştirme teorisinden bahsederek toplumdaki korkuyu canlı tutan sizsiniz” ifadesiyle cevap vererek Le Pen’in rakamlar üzerinde yaptığı tahminleri kınadı. Marine Le Pen’in kamusal alanlarda başörtüsü yasağını teklifini anayasaya aykırı bulan Gérald Darmanin, “Bu öneri ciddi değil, kıyafetleri denetleyemeyiz.” dedi.

2022 Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi ilk düello

Le Pen ve Darmanin arasında gerçekleşen tartışma programı 2022 cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi ilk düello şeklinde yorumlanırken iki konuğun çoğu konuda aynı görüşü paylaşması da dikkatlerden kaçmadı. Mediapart haber sitesi kurucusu Edwy Planel, bu durumu “Perşembe akşamı, kamu hizmeti Darmanin ve Le Pen’in ortak takıntılarını tartışmalarına izin verdi.” şeklinde yorumladı.

Darmanin’in “İslamcı Ayrılıkçılık” isimli kitabına Le Pen’den destek

Tartışma programında Le Pen’e Fransa İçişleri Bakanı Darmanin tarafından kamuoyuna İslamcılıkla mücadelenin önemini anlatmak amacıyla kaleme alınan “İslamcı Ayrılıkçılık: Laiklik İçin Bir Manifesto” kitabı hakkındaki düşünceleri de soruldu. Marine Le Pen bahse konu olan kitap için, “Nesnel olarak, daha sonra konuşma fırsatı bulabileceğimiz birkaç tutarsızlık dışında, bu kitabın altına imzamı atabilirim” ifadelerini kullandı.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş