Gündem

Fransa’nın En Büyük 3 İslami Kuruluşu, Ulusal İmamlar Konseyi’nin Oldu-Bittiyle Kurulmasına Karşı Çıktı

Fransa’nın 3 büyük İslami kuruluşu, Fransa Ulusal İmamlar Konseyi’nin zedelenmemiş sağlam zemin üzerine kurulması gerektiğini bildirdi.
Mustafa Pala
20 Şubat 2021

Ulusal İmamlar Konseyi’nin bütün İslami kuruluşların ortak kararıyla kurulması gerektiğini açıklayan Fransa’nın 3 büyük İslami kuruluşu, “Ulusal İmamlar Konseyi sağlam bir zemin üzerine kurulmalıdır.” dedi.

Açıklamayı Fransa’daki Türk Müslüman Dernekleri Koordinasyon Komitesi (CCMTF), Fransa İslam Toplumu Millî Görüş Federasyonu (CIMGF) ile Tebliğ Cemaati (Foi et Pratique ) yaptı.

Üç büyük kuruluşun Başkanları olan İbrahim Alcı, Fatih Sarıkır ve Hamadi Hammami, Fransa İslam Konseyi’nin (CFCM), Ulusal İmamlar Konseyi kuruluşu sürecinde mutlaka üye ve özelikle yerel kuruluşlarla camilerdeki imamların görüşlerine başvuracaklarını açıklamasına rağmen kendilerinden ve yerel İslami kuruluşlardan görüş istemediğini bildirdi.

Açıklamada, Fransa İslam Konseyi’nin (CFCM) istişareye önem vermesi ve İmamlar Konseyi Şartnamesini üyelerine danışmadan hazırlayıp zorla imzalatma çabasından vaz geçmesi istendi. Açıklamada “Ulusal İmamlar Konseyi zedelenmemiş sağlam bir temel üzerine kurulmalı. Dolayısıyla İmamlar Konseyi Şartnamesinin hazırlanması için katkı yapmaya hazırız.” denildi.

Fransa’nın 3 büyük İslami kuruluşun açıklaması

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş