Gündem

Slovenya İslam Cemaati, Başbakanın Twitine Tepki Gösterdi

Slovenya Başbakanı Janez Janša’nın, Kur’an’ın dünyada ölüme en çok neden olan kitap olduğu, acı, baskı, yoksulluk ve toplumsal geri kalmışlığa yol açtığı iddiasındaki bir twiti retwitlemesi tepki gördü.
24 Şubat 2021

Slovenya Başbakanı Janez Janša’nın Kur’an-ı Kerim hakkındaki ön yargıları öne çıkaran bir twiti retwitlemesi tepkilere neden oldu.

Slovenya İslam Cemaati resmî internet sayfasından paylaştığı tepkide “İktidarı ellerinde bulunduranlardan bu iktidar gücünü, nefreti yaymak için kullanmamalarını ve kamusal alanda diğer din ve kültürlere saygı göstermesini bekliyoruz.” denildi.

“Başbakanın, Kur’an’ın dünyada ölüme en çok neden olan kitap olduğu, acı, baskı, yoksulluk ve toplumsal geri kalmışlığa yol açtığı iddiasındaki bir twiti retwitlemesine şaşırdık.” ifadesi kullanılan açıklamada ayrıca, ilgili twitte, Kur’an’ın Komünist manifesto ile kıyaslanarak basit bir propaganda aracı muamelesi görmesi de kınandı.

Açıklamada, AB Dönem Başkanlığı yapmış bir ülkenin, diğer dinlere ve kültürlere saygıyı esas alan AB’nin kurucu ilkelerine saygı göstermesi gerektiği de ifade edildi.

Slovenya Başbakanı Janez Janša’nın Kur’an- Kerim hakkındaki önyargıları gündeme getiren retwiti.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş