Almanya’da Geçen Yıl Mültecilere 1.600 Saldırı Oldu

Almanya’da Geçen Yıl Mültecilere 1.600 Saldırı Oldu

Almanya’da geçen yıl mültecilere karşı 1.600 saldırının yapıldığı, mültecilere yardım eden kuruluşlarla bu kuruluşlarda çalışanlara da saldırıldığı bildirildi.

Almanya’da ırkçı saldırılar durmak bilmiyor. Özellikle mülteci olarak Almanya’ya sığınanlara karşı saldırılarda artış görüldü.

Federal İçişleri Bakanlığının, Sol Parti’nin bir soru önergesine verdiği cevaba göre, Almanya’da geçen yıl mültcilere karşı 1.600’den fazla saldırı gerçekleşti. Saldırılarda 201 mülteci yaralandı. Mültecilerin kaldığı barınaklara da 84 saldırı düzenlendi. Sol Partili politikacı Ulla Jelpke durumu sert bir şekilde eleştirdi.

Neuen Osnabrücker Zeitung’a konuşan Sol Partili Ull Jelpke, “Bir yıl önceki Hanau’daki ırkçı cinayetleri hatırlarsak, bu rakamların ölümcül bir potansiyele sahip olduğunu görürüz.” dedi.

Federal İçişleri Bakanlığının verdiği bilgilere göre ayrıca mültecilere yardım yapan kuruluşlarla bu kuruluşların çalışanları da saldırıya uğradı. Yardım kuruluşları ve çalışanlarına yapılan saldırıların sayısı 67 oldu.

Bu arada, mülteci karşıtı 133 gösterinin yapıldığı Almanya’da 2020 yılı sayılarının kesinleşmediği, kesinleştiğinde saldırı rakamlarının daha da artacağı ifade edildi.