ALMANYA
Gündem

AfD Anayasayı Koruma Teşkilatının Takibine Alındı

Almanya Anayasa Koruma Teşkilatı AfD partisini kısmen takibe aldı. AfD kararı, skandal ve huuk dışı olaraka değerlendirdi. Milletvekilleri ile 26 Eylül'de yapılacak olan genel seçimlere atılan AfD adayları izleme kapsamı dışında.
03 Mart 2021

Almanya’da sağcı ve zaman zaman İslam düşmanı tutumu ile siyasal arenada yerini alan Almanya İçin Alternatif (AfD) partisi bundan sonra Federal Anayasa Koruma Teşkilatı tarafından takip edilecek.

Alman televizyonu ARD’de yer alan bir habere göre, AfD’nin tamamını izlemek isteyen Federal Anayasa Koruma Teşkilatı, AfD’nin Köln İdare Mehkemesine açtığı sonucu, sadece anayasayı ihlal etme “şüphesi” bulunan belirli bir kanadını izleyecek.

Partinin gerek federal gerekse eyalet milletvekilleri ile Avrupa Parlamentosu milletvekilleri de izlenmeyecek. Bu arada, 26 Eylül’de yapılacak olan genel seçimlere katılan AfD adayları da izleme kapsamı dışında bırakıldı.

AfD Meclis Grup Başkanı Alice Weidel Almanya Anayasayı Koruma Teşkilatının “tamamen siyasi” davrandığı yolunda açıklama yaptı. AfD Esbaskani Tino Chrupalla işe kararı, “skandal, ne hukuka ne de anayasasal değerlendrimekten uzak” şeklinde eleştirdi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş