Almanya
Gündem

Hızlı Korona Testlerinin Aldi Ve Lidl’de Satışına Başlandı

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki büyük perakende şirketleri Aldi ve Lidl, 6 Mart 2021 tarihi itibarıyla hızlı korona testlerinin satışını başlattı. 
07 Mart 2021
@Shutterstock

Dünya genelinde olduğu gibi Almanya’da da ilk koronavirüs vakası ile birlikte maske, eldiven ve el dezenfektanı gibi bazı ürünlerde talep patlaması yaşandı. Şu sıralarda ise hızlı korona testleri revaçta. Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki büyük perakende şirketleri Aldi ve Lidl, 6 Mart tarihi itibarıyla hızlı korona testlerinin satışını başlattı.

10 VEYA 20 DAKİKADA KORONAVİRÜS TEST SONUCU

Marketlerin önünde uzun kuyrukların oluştuğunu kaydeden müşteriler, hızlı tanı kitlerinin kısa bir süre sonra tükendiğini belirtti. Aldi’nin sunduğu burun testinde, bir pakette 5 hızlı tanı kiti bulunuyor. Perakende şirketi tarafından yapılan açıklamada, hızlı tanı testlerinin sınırlı sayıda olduğu ve bundan dolayı da satışa sunulduğu gün tükenebileceğine dikkat çekildi. Perkanede şirketi Aldi’de satılan testlerin fiyatı 24,99 Euro. Sadece internet üzerinden test satışı yaptığını duyuran Lidl’de test fiyatı 21,99 Euro olarak belirlendi. Her iki perakende şirketinde satışa sunulan ürünler ile 10 veya 20 dakikada sonuç alınabileceği bilgisi paylaşıldı.

Kozmetik ve kişisel bakım ürünleri satışı yapan dm ve Rossmann şirketleri de müşterilerine 9 Mart’tan itibaren hızlı korona testleri sunacaklarını açıkladı. Hızlı korona testlerinin yakında tüm ezcane ve Edeka, Netto ve Rewe gibi marketlerden temin edilebileceği de söz konusu.

Tüm bu gelişmelere rağmen, test kitlerinin kullanımı noktasında vatandaşları uyaran uzmanlar, pozitif veya negatif çıkan bir sonucun hiçbir resmiyeti, bağlayıcılığı olmadığı ve test sonucunun değişebileceğini belirtti. (fy)

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş