Gündem

Almanya’da Ev Doktorları Nisan’da Aşı Yapmaya Başlayacak

Aşılama hızında geri kalan Almanya ev doktorlarını da aşılama kampanyasına dahil ederek, 1 Ağustos itibariyle herkesin aşılanmasını planlıyor. Ev doktorları hastalarına aşı önceliği verebilecek
09 Mart 2021

Koronavirüse karşı aşılama stratejisinde aksaklıklar yaşayan Almanya’da ev doktorları da aşılama yapacak. Uygulama Nisan ayı başından itibaren gerçekleşecek.

Ev doktorlarının da aşılamaya başlamasıyla aşılama hızını artırmak isteyen Almanya bu aşıları doktorlara, ilaç toptancıları ile eczacılar vasıtasıyla ulaştıracak.

Almanya Eyaletler Sağlık Bakanlıklarının toplantısında alınan karara göre hâlen mevcut olan aşılama merkezleri çalışmalarına devam edecek. Aşı sırası gelip randevu almış olan kişilerin randevuları geçerli olacak. Aşılama öncelik sırası da devam edecek. Ancak, ev doktorları da hastanın durumuna göre öncelikli aşı yapabilecek.

Şu ana kadar nüfusun sadece yüzde 3’ünü aşılayabilen Almanya henüz kararlaştırmamış olsa bile Ağustos ayı itibarıyla nüfusun tamamını aşılamayı planlıyor.

Almanya Daimî Aşı Komisyonu Başkanı Thomas Mertens, Almanya’da bulunan 75 bin ev doktorundan 50 bininin her gün 20 asi yapması durumunda haftada en az 5 milyon kişinin aşılanabileceğini, böylece Ağustos ayı başında herkesin aşılanmasının mümkün olabileceğini söyledi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş