Gündem

İslam İşbirliği Teşkilatı: “İslam Düşmanlığı, Irkçılığın ve Dinî Ayrımcılığın Çağdaş Şekli”

İslam İşbirliği Teşkilatı, 15 Mart’ın İslam Düşmanlığı İle Mücadele Günü olmasını istedi ve dünyada artan İslam düşmanlığının, ırkçılık ve dinî ayrımcılığın çağdaş bir tezahürü olduğunu bildirdi
15 Mart 2021
İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları geçen yıl 15 Mart'ın İslam düşmanlığı ile mücadele günü olmasını kararlaştırmıştı @oic

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde, iki camide 51 Müslümanın katledilmesinin yıldönümü olan 15 Mart gününün İslam düşmanlığı ile mücadele günü olmasını istedi.

İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Dr. Yusef bin Ahmed el-Useymîn yaptığı açıklamada, İslam düşmanlığının, ırkçılık ve dinî ayrımcılığın çağdaş şekli olduğuna işaret ederek, İslam düşmanlığının dünyanın birçok yerinde yükselişe geçtiğini söyledi. Genel Sekreter el-Useymîn, bu günün Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası ve bölgesel kuruluşlar tarafından İslam düşmanlığı ile mücadele günü olarak kabul edilmesini istedi.

Bu arada Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Christchurch’te düzenlenen terör saldırısının üzerinden 2 yıl geçtiğini hatırlatarak “Bu vahşette kaybettiğimiz Müslüman kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. 15 Mart’ı hiç unutmamak adına ‘Uluslararası İslamofobiyle Mücadele Günü’ ilan ettik. Bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz.” dedi.

Öte yandan, Türkiye Dışişleri Bakanlığı da yaptığı açıklamada “İslam karşıtlığıyla mücadele konusunun BM başta olmak üzere uluslararası ve bölgesel kuruluşların gündeminde tutulmasına yönelik aktif çaba ve girişimlerimiz sürecektir.” ifadesini kullandı.

İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları Konseyi, 27-28 Kasım 2020 tarihlerinde Nijer’in başkenti Niamey’de yaptığı toplantıda 15 Mart tarihini “İslamofobiyle Mücadele Uluslararası Günü” ilan edilmesi yönünde karar almıştı. (ib/aa)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş