Gündem

Almanya Gece Sokağa Çıkma Yasağını Konuşuyor

Vaka sayıların son haftalarda artması üzerine Almanya’da gece sokağa çıkma yasağı gündeme geldi. Gece sokağa çıkma yasağı kararının bu akşamki toplantıda kararlaştırılacağı bildirildi.
22 Mart 2021
Almanya, bu akşam Başbakan Merkel başkanlığında yapılacak olan toplantıda gece sokağa çıkma yasağını ele alacak.

Koronavirüs salgınının son haftalarda yeniden artması üzerine Almanya’da federal hükümet ile eyalet başbakanları yeni tedbirleri görüşmek üzere bu akşam bir araya geliyor. Başbakan Angela Merkel ile eyalet başbakanlarının, korona tedbirlerini görüşeceği bu akşamki toplantıda gece sokağa çıkma yasağının gündeme geleceği bildirildi. Toplantı öncesi hazırlanan ve basına yansıyan tasarıya göre, 7 günlük vaka sayısı göstergesinin 100’ü geçmesi durumunda bölgesel sokağa çıkma yasağı gündeme gelecek.

Gece Sokağa Çıkma Yasağı

Hazırlanan tasarıya göre, 7 günlük vaka sayısının 100 binde 100’ü geçmesi durumunda, bölgesel olarak, zorunlu gerekçeler olmadığı sürece, sabah saat 05.00’e kadar gece sokağa çıkma yasağı da gündeme alındı. Ancak bu yasağın hangi saatte başlayacağı ise belirtilmedi.

İşyerlerinin Açılabilmesi İçin Test Şartı

Öte yandan işyerlerinin açılabilmesini mümkün kılmak için federal hükümet herhangi bir öneride bulunmazken, eyalet hükümetlerinin belirli alanlarda kısıtlamaları kaldırmak için çalışma yapması öngörülüyor. Buna göre, 7 günlük vaka sayısının az olduğu bölgelerde kısıtlamalar kademeli olarak kaldırılacak. İşyerleri de, çalışanlarına haftada en az ve mümkün olduğunda iki kez test yapmaları durumunda açılabilecek. Nisan ayında bu uygulamaların sonucuna göre yeniden karar verilecek.

Okullar da Kapanabilecek

7 günlük vaka sayısının 100 binde 200’ü geçmesi hâlinde okullarla anaokullarının da kapatılması planlanıyor.

Öğretmenlerle eğitmenlere haftada iki kere test yapılamaması durumu söz konusu olan okullar da kapatılacak. Yeterli testlerin yapılabilmesi hâlinde ise okullarla anaokulları açık kalmaya devam edecek.

Kuzey Ren Vestfalya’da Mahkeme Kısıtlamaları Kısmen Kaldırdı

Bu arada, Kuzey Ren Vestfalya Eyalet İdare Mahkemesi, eyalette uygulanan bazı kısıtlamaları kaldırdı. Buna göre, daha önce randevu alınarak gidilen perakende satış yapan dükkanlara, randevu alınmadan da gidilebilecek. Alış-veriş için metrekare başına  müşteri şartı da kaldırıldı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş