Toplum

Hamburg Yeni Ayasofya Camiinde ”Sefer Tası“ Etkinliği

Hamburg Wilhelmsburg Yeni Ayasofya Camii'nin Ramazan Aş Evi, Ramazan ayı boyunca günde 250-300 kişiye yemek verecek. Ayrıca Sefer Tası projesiyle ihtiyaç sahiplerinin yemekleri evlere götürülüyor.
Emine Güler
15 Nisan 2021
Hamburg Wilhelmsburg Yeni Ayasofya Camiinin Sefer Tası organizesi Alman televizyonlarının da ilgisini çekti

Hamburg Wilhelmsburg Yeni Ayasoyfa Camii açtığı Ramazan Aş Evi hizmetini “Sefer Tası” organizasyonu ile genişletti. Kuzey Almanya İslam Toplumu’na (BiG) bağlı Wilhelmburg Yeni Ayasofya Camii’nin Ramazan Aş Evinden öğrenciler ve ihtiyaç sahipleri yemeklerini kendileri almaya geliyor. Çeşitli sebeplerle yemeklerini almaya gelemeyenlere ise yemeklerini cami cemaati göturüyor. “Sefer Tası” adını verilen organizasyon çerçevesinde ihtiyaç sahiplerine ulaşılıyor.

2020 yılında Ramazan ayında başlattıkları Ramazan Aş Evi ve Sefer Tası program hakkında bilgi veren Wilhelmsburg Yeni Ayasoyfa Camii Başkanı Ramazan Karakaya Ramazan ayı sonuna kadar günde 250-300 kişiye iftar yemeği vereceklerini söyledi. İftariyeliklerin içinde çorbadan tatlıya kadar her şeyi düşündüklerini belirten Karakaya, dağıttıkları iftarlıklarla bir kişinin rahatlıkla duyabileceğini anlattı.

İsteyen herkes Ramazan Aş Evi’nden yemeklerini kendisi alabiliyor.

Sefer Tası organizasyonu ile de iftarlıklar, özellikle hasta, yaşlılarla pandemiden dolayı dışarı çıkamayan ailelere hijyen kurallarına uygun olarak hazırlanan evlerine kadar götürülüyor. Başkan Ramazan Karakaya, özellikle cemaatin ve hayırsever vatandaşlarla birlikte hayata geçirdikleri bu projenin toplumun tüm katmanlarından takdir gördüğünü ifade etti.

Hasta, yaşlı ya da başka mazareti olup yemek alma imkanı olmayan kişilere hazır yemek götürme hizmeti ile toplumsal bir görev yerine getirilmiş oluyor. Ramazan Aş Evi’nden evsizler de dahil olmak üzere herkes yemeklerini rahatlıkla alabiliyor.

“Sefer Tası” projesiyle ayrıca sıfır atık üretimi planlanıyor. Bunun için de Ramazan Aş Evinden yemek almak isteyenler kendi tencere ve tabaklarını beraberlerinde getiriyor.

Kuzey Almanya İslam Toplumu bu şekildeki sosyal sorumluluk projelerine devam edileceğini bildirdi.

Ramazan Aş Evi, Ramazan ayı boyunca günde 250-300 kişiye yemek verecek

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş