Gündem

CIMG, Strazburg Belediyesi’nden Cami İnşaatı İçin Yardım Talebini Geri Çekti

Milli Görüş Fransa İslam Konfederasyonu, Strazburg Belediyesi'nin kabul ettiği 2.5 milyonluk maddi destek başvurusun’dan geri çekildi.
Özlem Sezer
17 Nisan 2021
Fransa'da Strazburg Belediyesi'nin Eyüp Sultan Camii'ne yaklaşık 2,5 milyon euroluk yardım kararı yargıya taşınıyor. @Camiahaber

Milli Görüş Fransa İslam Konfederasyonu’na (CIMG) bağlı Eyüp Sultan Camii, Strazburg Belediyesi’nin kabul ettiği 2.5 Milyonluk maddi destek başvurusun’dan geri çekildiğini açıkladı. Belediye Başkanı Jeanne Barseghian’nın yaptığı yazılı açıklamada, proje destek başvurusunda bulunan CIMG’nin geri çekildiğini belirti.

Alsace bölgesinin yönetmeliğinine uygun olarak kültürel faaliyet gösteren tüm derneklerin finans hakkına sahip olmasına rağmen, İçişleri Bakanı Gérald Darmanin’in Eyüp Sultan Camii’ne yapılan yardımı hedef alan söylemleri dikkat çekmişti. Bakan’ın CIMG’ye yönelik tepkileri sonrası Kurumdan yapılan basın açıklamasında ise Darmanin’in bulunduğu kamu görevinin gerekliliklerinden oldukça uzak ve sorumsuzca bir tutumla CIMG’yi hedef gösterdiği ifade edilmişti. Yaşanan tartışma sonrası CIMG Belediye’nin kabul etmesine rağmen yardım başvurusundan çekilme kararı aldı.

Strazburg’da Diğer Dernekler Ne Kadar Yardım Alıyor?

Bugün 22 milyon eurodan fazla maddi yardim temin eden Strazburg Belediyesi, bunun 8.6 milyonunu Protestan ibadethanelerine, 7.7 milyonunu Katoliklerin ibadethanelerine 3.7 milyonu camilere ve 1 milyonu da sinagog inşaatlarına temin etti.

Strazburg Belediye Başkanı Jeanne Barseghia da daha önce yaptığı açıklamada yüzde 10’luk yardımın bölgesel bir hak olduğunu belirterek, senelerdir bu kuralın tüm dinî mabetlerin inşaası için uygulandığını açıklamıştı.

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş