Sea-Watch-4 Son 48 Saatte Akdeniz’de 455 Mülteci Kurtardı

Sea-Watch-4 Son 48 Saatte Akdeniz’de 455 Mülteci Kurtardı

Akdeniz’de artan mülteci trafiği sonrası Sea Watch son 48 satte 455 mülteciyi kurtardı. Sicilya’ya getirilen mülteciler arasında çocuklarla hamile kadınlar da bulunuyor.

Akdeniz’de mahsur kalan mültecileri kurtaran insanî yardım organizasyonu Sea-Watch, kurtarma gemisi ile son 48 saat içerisinde 455 mülteciyi kurtardı.

Libyadaki kamplardan kaçarak Avrupa’ya ulaşmaya çalışan mültecilerin arasında, çocuk, hasta ve hamile kadınların da bulunduğu bildirildi. Sea Watch kuruluşundan yapılan açıklamada, denizde 3 günen beri seyreden lastik botlardan kurtarılan mültecilerin Malta ve İtalyan limanlarına getirilmesine izin verilmediği ancak daha sonra Sicilya’daki Trapanı limanına gelmesine izin vrildiği bildirildi.

Öte yandan Sea Watch, Libya sahil güvenlik devriyesini mültecileri kurtarmak yerine zorla Libya’ya doğru itmekle suçladı. Sea Watch olaya ilişkin bir de video yayınladı. Bu arada Sea Watch daha önceleri olduğu gibi mülteci dolu botları görmelerine rağmen ticari gemilerle bazı tedarik gemilerinin de mültecileri gemilerine almadığını bildirdi.