Gündem

Almanya Başbakanı Merkel: “Üçüncü dalgayı kırmış görünüyoruz”

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının üçüncü dalgasının kırıldığını söyledi.
09 Mayıs 2021
Almanya Başbakanı Angela Merkel @AA

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Birliği (AB) Gayri Resmi Liderler Zirvesi sonrasında yaptığı açıklamada, “Almanya’da üçüncü dalgayı kırmış görünüyoruz. Umarım bu tüm Avrupa’da böyle olur.” dedi.

“YAZ TATİLİ KONUSUNDA UMUTLUYUM”

Avrupa’da yaz tatillerinin aşı yaptırmayanlar için de mümkün olması konusunda iyimser olduğunu belirten Merkel, “Portekiz gibi bazı Avrupa ülkelerinin hâlihazırda sahip olduğu düşük vakaları görüldüğünde yaz tatili konusunda çok umutluyum.” diye konuştu.

Merkel, ABD yönetiminin desteklediği, Kovid-19 aşıları üzerindeki fikri mülkiyet haklarının kaldırılması teklifine karşı olduklarını dile getirerek, “Patent kaldırmanın aşıyı daha fazla kişiye ulaştırmadaki çözüm olduğuna inanmadığımı bir kez daha açıkça belirttim. Şirketlerin yaratıcılığına ve yenilikçi gücüne ihtiyacımız olduğuna inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Fikri mülkiyet haklarının kaldırılması durumunda aşıların kalitesinin düşme riski oluşacağı uyarısında bulunan Merkel, zirvede “yeşil sertifika” olarak adlandırılan dijital aşı sertifikasının görüşüldüğünü, AB’de onaylanmamış aşıların karşılıklı olarak tanınması gibi hâlâ açıklığa kavuşturulması gereken bazı önemli konular bulunduğunu kaydetti.

VAKA SAYILARINDA DÜŞME EĞİLİMİ

Robert Koch Enstitüsünden (RKI) yapılan açıklamaya göre, ülkede Kovid-19 tespit edilen toplam vaka sayısı 3 milyon 507 bin 673’e yükseldi. Ülkede haftalık vaka sayılarının 100 bin kişide 100’ü aştığı bölgelerde dışarı çıkma ve temas kısıtlamalarının uygulanmaya başlamasının ardından nisan ortasından bu yana yeni vaka sayıları düşme eğilimi gösterdi.

AŞI KAMPANYASINDA SON DURUM

Almanya’da devam eden aşı kampanyasında 26 milyon 854 bin 545 kişiye Kovid-19 aşısının ilk dozu, 7 milyon 572 bin 228 kişiye ikinci dozu yapıldı. Böylelikle ülkede 27 Aralık 2020’den bu yana 34 milyon 426 bin 773 doz aşı uygulandı. (AA,C)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş